Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2022 17:05 tarihinde yayınlandı
0

İl Sağlık Müdürlüğü Promosyon İhalesine Çıkıyor

güncellenmesi talebine ilgili bankanın olumsuz yanıt vermesi sonucu, mevcut sözleşmenin fesih edilmesi kararı alınarak yeni ihale süreci başlatılmıştır” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Hastane personeli ile İl Sağlık Müdürlüğü personeli için tüm sağlık personelini kapsayacak şekilde ve tek seferde tekrar promosyon ihalesine çıkılacağını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Personelimiz tarafından bilindiği üzere Müdürlüğümüze bağlı 2. ve 3. basamak hastanelerimizin maaş promosyon ihaleleri en son 28.11.2019 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, Yapı Kredi Bankası ile 5 yıllık anlaşma yapılmıştır. Birinci basamak sağlık tesislerimizde çalışan tüm sağlık personelimiz ile sağlık tesislerimizde görev yapan 696 sayılı KHK ile kadroya geçişi sağlanan sürekli işçilerimizin maaş promosyon ihaleleri ise 15.07.2022-14.07.2027 tarihleri arasını kapsayacak şekilde yine Yapı Kredi Bankası ile anlaşma sağlanarak sonuçlanmıştır.

Son dönemde çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yaşanan ciddi artışlar nedeniyle ülkemiz ve ilimiz genelinde bir çok kurum ve banka tarafından maaş promosyon ihalelerinin revize edildiği veya yenilendiği tüm kamuoyunun malumudur. Bu minvalde sağlık personelimizin almış olduğu promosyon miktarının da Yapı Kredi Bankası tarafından revize edilmesi yönündeki talebimiz ilgili banka tarafından uygun bulunmamıştır. Konuyla ilgili çalışanlarımızdan gelen yoğun talepler ve çalışanlarımızın bağlı olduğu sendikalardan gelen dilekçeler dikkate alınarak, Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ve sağlık yöneticilerimiz ile yetkili sendika şube başkanlarının da aralarında bulunduğu “maaş promosyon ihalesi komisyonu” 10.10.2022 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

  1. Yapı Kredi Bankası ile Müdürlüğümüz arasında yapılan banka promosyon anlaşması ve Müdürlüğümüz tarafından hastanelerde görev yapan personelimiz için yapılan banka promosyon anlaşmaları, ilgili sendikalarımızın talepleri doğrultusunda, personelimizin menfaatleri gözetilerek 31/01/2023 tarihi itibariyle tek taraflı olarak feshedilecektir.
  2. Yapı Kredi Bankası’ndan İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Müdürlüğümüze bağlı Hastanelerimiz ile imzalanan maaş promosyon anlaşması uyarınca 31/01/2023 tarihi itibariyle kişi borcunun her iki Kurum personeli için ayrı ayrı şekilde hesaplanması istenilecektir.
  3. Yeni yapılacak ihalede şartnamede yasal faizli kişi borçlarının bireysel olarak bankaya iade edilmesi yerine ihaleyi yeni alacak bankanın mahsuplaşma yoluna giderek farkın hesaplara yansıtılması hükme bağlanacaktır.
  4. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Hastane personeli ile İl Sağlık Müdürlüğü personeli için tüm sağlık personelini kapsayacak şekilde ve tek seferde tekrar promosyon ihalesine çıkılacaktır.

Yukarıda belirtilen ve imza altına alınan komisyon kararları en kısa sürede Yapı Kredi Bankasına iletilecek olup, ilimiz sağlık çalışanlarının ekonomik koşullara uygun azami promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için gereken ne varsa yapılacaktır. Tüm çalışanlarımıza saygıyla duyurulur” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 20
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 09:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te sağanak ve dolu su taşkınlarına neden oldu

Karabük’te etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle bazı bölgelerde sel ve su taşkınları meydana geldi. Yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.

Eskipazar ilçesine bağlı Köyceğiz köyünde sel sonucu yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş, İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Tamışlar Köyü Aşağı Emiroğlu Mahallesi’nde ise yükselen sel sularının tıkadığı menfez nedeniyle köy yolunun yaklaşık 50 metrelik bölümü çöktü. Zarar gören menfez nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Ekipler tarafından yolun giriş ve çıkış noktalarında emniyet şeridi çekilerek güvenlik önlemi alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ile İl Genel Meclis üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Öte yandan merkeze bağlı Kamış köyü ile Yenice ilçesinde etkili olan dolu yağışının ardından doğa beyaza büründü. Dolu nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin