karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Yusuf Korkmaz tarafından
31 Mayıs, 2024 15:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İklime Dirençli Ormancılık Projesi Hayata Geçiriliyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ülkenin orman yangınlarına karşı teknik, teknolojik ve bilimsel kapasitesini artırmayan hedefleyen İklime Dirençli Ormancılık Projesi'nin (İDOP) hayata geçtiğini bildirdi.

OGM’den yapılan açıklamada İDOP’un hayata geçtiği belirtilerek, projenin ülkenin orman yangınlarına karşı teknik, teknolojik ve bilimsel kapasitesini artırmayan hedeflediği ifade edildi. Deprem bölgesi ve yangınlara hassas 14 ilde, yaklaşık 7 milyon kişiyi etkileyecek projenin, ormanların korunması ve sürdürülebilir yönetimi için önemli bir adım olacağına değinilen açıklamada şunlar aktarıldı: “Bölgede yaşayan orman köylüsü vatandaşlarımız yapılacak ORKÖY projeleri ile yerinde kalkınacak. Deprem bölgesi ve yangınlara hassas 14 ilde, yaklaşık 7 milyon kişiyi etkileyecek proje, ormanlarımızın korunması ve sürdürülebilir yönetimi için önemli bir adım olacak. Bölgede yaşayan orman köylüsü vatandaşlarımız yapılacak ORKÖY projeleri ile yerinde kalkınacak. İDOP, sadece orman yangınlarıyla mücadeleye odaklanmakla kalmayacak, aynı zamanda orman ekosistemlerinin yenilenmesi ve korunması için de çalışmalar yürütülecek.Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı orman yangınlarına, ekolojik sorunlara karşı bilinçlendirerek daha bilinçli nesiller yetiştireceğiz."  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin