blank
Yusuf Korkmaz tarafından
31 Mayıs, 2024 15:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İklime Dirençli Ormancılık Projesi Hayata Geçiriliyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ülkenin orman yangınlarına karşı teknik, teknolojik ve bilimsel kapasitesini artırmayan hedefleyen İklime Dirençli Ormancılık Projesi'nin (İDOP) hayata geçtiğini bildirdi.

OGM’den yapılan açıklamada İDOP’un hayata geçtiği belirtilerek, projenin ülkenin orman yangınlarına karşı teknik, teknolojik ve bilimsel kapasitesini artırmayan hedeflediği ifade edildi. Deprem bölgesi ve yangınlara hassas 14 ilde, yaklaşık 7 milyon kişiyi etkileyecek projenin, ormanların korunması ve sürdürülebilir yönetimi için önemli bir adım olacağına değinilen açıklamada şunlar aktarıldı: “Bölgede yaşayan orman köylüsü vatandaşlarımız yapılacak ORKÖY projeleri ile yerinde kalkınacak. Deprem bölgesi ve yangınlara hassas 14 ilde, yaklaşık 7 milyon kişiyi etkileyecek proje, ormanlarımızın korunması ve sürdürülebilir yönetimi için önemli bir adım olacak. Bölgede yaşayan orman köylüsü vatandaşlarımız yapılacak ORKÖY projeleri ile yerinde kalkınacak. İDOP, sadece orman yangınlarıyla mücadeleye odaklanmakla kalmayacak, aynı zamanda orman ekosistemlerinin yenilenmesi ve korunması için de çalışmalar yürütülecek.Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı orman yangınlarına, ekolojik sorunlara karşı bilinçlendirerek daha bilinçli nesiller yetiştireceğiz."  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin