blank
Yusuf Korkmaz tarafından
31 Mayıs, 2024 15:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İklime Dirençli Ormancılık Projesi Hayata Geçiriliyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ülkenin orman yangınlarına karşı teknik, teknolojik ve bilimsel kapasitesini artırmayan hedefleyen İklime Dirençli Ormancılık Projesi'nin (İDOP) hayata geçtiğini bildirdi.

OGM’den yapılan açıklamada İDOP’un hayata geçtiği belirtilerek, projenin ülkenin orman yangınlarına karşı teknik, teknolojik ve bilimsel kapasitesini artırmayan hedeflediği ifade edildi. Deprem bölgesi ve yangınlara hassas 14 ilde, yaklaşık 7 milyon kişiyi etkileyecek projenin, ormanların korunması ve sürdürülebilir yönetimi için önemli bir adım olacağına değinilen açıklamada şunlar aktarıldı: “Bölgede yaşayan orman köylüsü vatandaşlarımız yapılacak ORKÖY projeleri ile yerinde kalkınacak. Deprem bölgesi ve yangınlara hassas 14 ilde, yaklaşık 7 milyon kişiyi etkileyecek proje, ormanlarımızın korunması ve sürdürülebilir yönetimi için önemli bir adım olacak. Bölgede yaşayan orman köylüsü vatandaşlarımız yapılacak ORKÖY projeleri ile yerinde kalkınacak. İDOP, sadece orman yangınlarıyla mücadeleye odaklanmakla kalmayacak, aynı zamanda orman ekosistemlerinin yenilenmesi ve korunması için de çalışmalar yürütülecek.Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı orman yangınlarına, ekolojik sorunlara karşı bilinçlendirerek daha bilinçli nesiller yetiştireceğiz."  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da narkotik operasyonda 9 polis gazdan etkilenerek öldümden döndü

Bolu’da Narkotik Hatalarla Gayret takımlarının yabancı plakalı bir araca düzenlediği operasyonda, araçtaki kuşkulu hususun yaydığı gazdan 9 polis memuru etkilendi. Polislerden biri taburcu edilirken, 8’inin tedavisi sürüyor.
Olay, Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikametinde meydana geldi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımları tarafından durdurulan yabancı plakalı bir araçta yapılan aramada, akaryakıt deposunda kuşkulu bir hususa rastlandı. İnceleme sırasında hususun yaydığı kokudan 9 polis memuru etkilendi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat grubu sevk edildi. Bölgede güvenlik tedbirleri alınırken, gazdan etkilenen polisler özel muhafaza önlemleriyle Bolu kent merkezindeki KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) ünitesine götürüldü. Burada birinci müdahaleleri yapılan polislerden 8’inin tedavisi devam ederken, 1 polis memurunun taburcu edildiği belirtildi.

Bolu Valiliği yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi;
"Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce, 02 Eylül 2025 Salı günü, TEM Otoyolu İstanbul istikameti üzerinde gerçekleştirilen uygulama sırasında yabancı plakalı bir araç durdurulmuştur. Araçta yapılan denetimlerde, akaryakıt deposunda kuşkulu unsur bulunması nedeniyle yapılan inceleme esnasında misyonlu polis memuru işçimiz, kelam konusu kuşkulu hususun yaydığı kokudan etkilenmiştir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri devam eden 2 işçimizin hayati tehlikesi bulunmamakla birlikte, tedbiren müşahede hedefli ağır bakım ünitesinde; 3 çalışanımızın serviste, 3 işçimizin ise ayakta tedavileri sürmekte olup, 1 çalışanımız taburcu edilmiştir. Mevzuyla ilgili gerekli isimli ve idari süreçler başlatılmış olup, kamuoyuna gelişmeler hakkında ayrıyeten bilgi verilecektir. Olaydan etkilenen ve tedavileri devam eden çalışanımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin