İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri karşılamak için hazırlıklarını tamamladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0
0

İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri karşılamak için hazırlıklarını tamamladı

Kastamonu’da bulunan İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu, eski ve yeni öğrencilerini yeni eğitim ve öğretim yılında karşılamak için hazırlıklarını tamamladı.

Kamu faydasına çalışan vakıf statüsünde bulunan İhlas Vakfının Kastamonu’daki 150 öğrenci kapasiteli Sıla Erkek Öğrenci Yurdu, 25 yıldır üniversite öğrencilerine, barınma ve yemek hizmeti vermeye devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde yurttaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Kamu faydasına çalışan vakıf olma statüsüne Sıla Erkek Öğrenci Yurduna kayıt yaptıran öğrencilerine, yurt ödemeleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaklaşık yüzde 70 takviye veriliyor. Nakdi takviye, öğrencilerin şahsi banka hesaplarına gönderiliyor.

Yurt kayıt süreci ile ilgili bilgi veren Sıla Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Enis Esaslı, “Şahsım ve bütün işçi, değerli genç kardeşlerimize maddi ve manevi yardımcı olmayı heyecanla bekliyor, yurdumuzun bütün güzelliklerde parmakla gösterilen bir yurt olması için, uğraş gösteriyoruz. Devletimizin yardımı ile üç öğün yemek, internet imkanına sahip olan öğrencilerimizle de sıcak bir dostluk ortamı kuruyoruz. ‘İnsanların iyisi, insanlara yararlı olandır’ desturuyla çalışıyoruz. Üniversitenin eski ve yeni öğrencilerini görüşmeye, konuşmaya, aile olmaya bekliyoruz” dedi.

İhlas Vakfı Sıla Yurdu, Kastamonu Üniversitesi yerleşkesine yakın pozisyonda olması, hijyen, yatakhane, yemekhane, ders çalışma odaları ve işçinin yakın ilgisi ile dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin