Karabük Postası tarafından
01 Kasım, 2021 09:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İfade vermeye gitti dönüşte evinin yandığını gördü

Karabük'te iki katlı bir evin son katından çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken evi yanan kadın ise sinir krizleri geçirdi. Edinilen bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Dağ Sokak'ta Özlem Kalkancı'ya ait iki katlı evin son katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden çevredekiler, durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Bu sırada darp olayı nedeni ile karakolda ifade vermeye giden Kalkancı, döndüğünde evinin alevler içinde olduğunu görünce sinir krizi geçirdi. Kısa sürede evi saran alevler bitişikteki diğer evlere sıçramadan Karabük Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası yangında ev kullanılamaz hale geldi. İtfaiyeciler Son anda kurtuldular Yangında soğutma çalışması yapan itfaiye erleri evden dışarı çıktından sonra çatı katı ve duvarların bir kısmı yıkıldı. Şans eseri dakikalar önce evden dışarı çıkan itfaiye ekipleri duvarların altında kalmaktan son anda kurtuldu.Çıkan yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin