Reklam
Reklam

İç genital bölge ile anüsünden uyuşturucu çıktı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonla organlarında uyuşturucu taşıdığı anlaşılan 2 kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan ve Rize’de uyuşturucu ile uyarıcı madde getireceği değerlendirilen şahıs ve gruplara yönelik çalışmalar devam ediyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Rize il merkezinde yabancı uyruklu 2 kadın şahsın üzerinde ve beraberindeki eşyalarında arama yapıldı. Yapılan aramalara bir miktar metamfetamin maddesi ele geçirildi. Polisin titizlikle yürüttüğü operasyon kapsamında şahıslar beden muayenesi için hastaneye getirildi. Hastanede yapılan tetkiklerde M.K. isimli şahsın iç genital bölge ile anüs bölgesinde iki parça halinde yabancı bir cisim tespit edilerek hemen tıbbi müdahale yapıldı. Yapılan müdahale ile çıkarılan cismin yine metamfetamin maddesi olduğu anlaşılmış olup her 2 şahısta toplam 7 parça halinde kapsül şeklinde 534,53 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili M.K. ve L.E. isimli şahıslar gerekli adli işlemlerin yapılmasının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BARÜ’ye YÖK’ten “Spor Dostu Kampüs” ödülü

baruye yokten spor dostu kampus odulu 9sTqlUk2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Spor Dostu Kampüs” ödülü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya’ya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından takdim edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hayata geçirilen “Spor Dostu Kampüs Projesi” kapsamında Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi “Spor Dostu Kampüs” unvanına layık görüldü. Kampüs yaşamında fiziksel aktiviteyi teşvik etmek ve sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen projede, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversiteler 45 farklı kriter çerçevesinde değerlendirildi.

Değerlendirmeler neticesinde “Spor Dostu Kampüs” ünvanı almaya hak kazanan üniversiteler için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ödül töreni düzenlendi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile BARÜ Spor Dostu Kampüs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cemal Özman da yer aldı.

Programda konuşan YÖK Başkanı Özvar, “Spor altyapısından öğrenci kulüplerinin etkinliğine, ruh sağlığını destekleyici faaliyetlerden bağımlılıkla mücadele çalışmalarına, erişilebilirlik uygulamalarından geleneksel sporların yaşatılmasına kadar birçok başlığı değerlendirme sürecine dâhil ediyoruz. Bu yıl 56 üniversitemizin 60 kampüsü başvuruda bulunmuş, başvurular alanında uzman 46 akademisyen tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda 30 üniversitemizin 31 kampüsü, Spor Dostu Kampüs unvanı almaya hak kazanmıştır. Böylece bugün itibarıyla ülkemizde toplam 77 üniversitenin 79 kampüsü Spor Dostu Kampüs unvanına sahip hâle gelmiştir” dedi.

Ardından YÖK Başkanı Özvar tarafından Rektör Akkaya’ya “Spor Dostu Kampüs” ödülü takdim edildi. Törende yer alan Nevşehir Valisi Hüseyin Kök de Rektör Akkaya’yı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Böylece BARÜ, spor ve sağlıklı yaşam odaklı kampüs anlayışını bir kez daha tescillemiş oldu. Rektör Akkaya, BARÜ’de sportif faaliyetlerin çeşitliliğini artırmaya ve sağlıklı yaşam kültürünü kampüsün her alanında yaygınlaştırmaya devam edeceklerini belirterek YÖK Başkanı Özvar’a teşekkürlerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin