Reklam
Reklam
ran
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Şubat, 2025 12:36 tarihinde yayınlandı
0

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, 2025 yılında 1 Mart tarihinde başlayacak. Müslümanlar, Ramazan’ın manevi atmosferine 28 Şubat Cuma günü kılınacak ilk Teravih Namazı ile girecekler. Aynı gece sahura kalkılarak oruç ibadeti eda edilmeye başlanacak.

On bir ayın sultanı Ramazan’ın ilk Teravih Namazı 28 Şubat Cuma günü kılınacak, 28 Şubat’ı 1 Mart’a bağlayan gece sahura kalkılacak.

KARABÜK’TE İLK İFTAR 1 MART’TA

Karabük’te Ramazan ayının ilk iftarı, 1 Mart 2025 tarihinde, akşam ezanı ile birlikte saat 18:47’de gerçekleştirilecek. Ramazan ayı boyunca önceki yıllarda olduğu gibi sabah ezanları imsak vaktiyle birlikte okunacak.  Oruç, sabah ezanının okunmaya başlamasıyla başlayacak ve iftar vaktine kadar devam edecek.

RAMAZAN AYI BOYUNCA CAMİLERDE ÖZEL PROGRAMLAR

Ramazan boyunca tüm camilerde mukabele okunacak, vaaz ve irşat programları düzenlenecek. İbadet hayatının daha yoğun şekilde yaşandığı bu mübarek ayda teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetler yerine getirilecek.

KADİR GECESİ 26 MART’TA

Bu mübarek ayın en önemli gecelerinden biri olan Kadir Gecesi, 26 Mart’ta idrak edilecek. Kur’an-ı Kerim’de “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen bu gece, ibadetlerle ihya edilecek. Duaların kabul olduğu, manevi hazzın doruğa ulaştığı bu mübarek gecede Müslümanlar, af ve mağfiret dilekleriyle Allah’a yönelerek ibadetlerini sürdürecekler.

Ramazan Bayramı ise 30 Mart 2025 tarihinde başlayacak. Üç gün sürecek bayram boyunca Müslümanlar, sevdikleriyle bayramlaşacak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatarak Ramazan’ın bereketini paylaşacaklar.

2025 YILI FİTRE BEDELİ 180 TL OLARAK BELİRLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı için fitre bedelini 180 Türk Lirası olarak belirledi. Ramazan boyunca verilecek fitreler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sağlayacak. Oruç tutamayacak durumda olanlar için fidye miktarı da belirlenen kriterler doğrultusunda verilecek. 

Bizi sosyal medyadan takip edin
golcuk tabiat parki bayram sonrasi sessiz guzelligine burundu DidSizpN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Gölcük Tabiat Parkı bayram sonrası sessiz güzelliğine büründü

Bolu’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı, bayram yoğunluğunun ardından huzur dolu atmosferine geri döndü. Gökyüzünün göl yüzeyine yansımasıyla ortaya çıkan eşsiz manzara görenleri mest etti.

Türkiye’nin en önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olan ve ’tabiatın kalbi’ olarak nitelendirilen Bolu’daki Gölcük Tabiat Parkı, Kurban Bayramı tatilinde on binlerce tatilcinin akınına uğradı. Şehir dışından gelen ziyaretçilerin oluşturduğu tatil yoğunluğunun bitmesiyle doğa harikası parkta sessizlik hakim oldu. Çam ormanlarının arasındaki saklı cennet kalabalığın çekilmesiyle o bilindik “soft” güzelliğine büründü. Rüzgarsız havada gökyüzünün maviliği ve ağaçların yeşil tonlarının göl yüzeyine yansımasıyla ortaya çıkan eşsiz manzara görenleri mest etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin