Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2015 12:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hizmet İçi Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Safranbolu Belediyesinde Hizmet İçi Eğitim Seminerleri devam ediyor.Seminerde Yrd. Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen, Belediyenin idareci personellerine “ Stratejik Plan “ konusunda eğitim verdi. Kavramsal çerçeve, stratejik planlama süreci, belediyelerde stratejik planlamanın hukuki çerçevesi, geleneksel belediye yapısı ve stratejik planlamanın önündeki engeller gibi konuların ele alındığı seminer, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Emek Şubesinde gerçekleştirildi. Seminere bir süre eşlik eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, personelin motivasyonunu artırmak ve iş yaşamını kolaylaştırıp verimliliği yükseltmek amacıyla hizmet içi eğitim seminerleri verdiklerini bildirdi. Aksoy, yaptığı açıklamada, seminerlerin uzun süredir belirli periyotlarda devam ettiğini, personel verimliliği ve bilgi birikimi olarak geri dönüş sağladığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çölyak hastalarının vazgeçilmezi karabuğday toprakla buluştu

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde 5 yıl evvel denemek hedefiyle ekilen karabuğday, atıl yerlerde çiftçilerin gelir kapısına döndü. Çölyak hastalarından ağır ilgi gören karabuğday bu yıl da toprakla buluşturuldu.
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde atıl vaziyetteki tarım topraklarına 5 yıl evvel denemek gayesiyle atıl yerlerde ekilen karabuğday, çölyak hastalarından gelen taleple çiftçilerin vazgeçilmezi oldu. İlçede çiftçilik yapan Ciğerci ailesi, denemek için yetiştirmeye başladıkları karabuğdayı bu yıl da toprakla buluşturdu. Glüten içermemesiyle dikkat çeken karabuğday, hasat edildikten sonra çiftçiler tarafından katma pahalı eserlere dönüştürülerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.
Karabuğdayın Temmuz ya da Ağustos ayında hasat edilmesi bekleniyor.

"Çölyak hastalarından ağır ilgili gördüğü için değerli bir ürün"
Yetiştirdikleri esere çölyak hastalarının ağır talep gösterdiğini belirten genç çiftçi Yasin Ciğerci, "Bugün babamla karabuğdayı toprakla buluşturduk. Allah bugünleri de nasip etti. 5 yıl evvel birinci karabuğdayı toprakla buluşturduğumuzda ‘acaba olur mu’ demiştik. Allah nasip etti, 5 yıldır ekmeye devam ediyoruz ve Türkiye iktisadına katkı sağlıyoruz. Zira buğdaydan sonra en çok iktisada eser sağlayan hububat karabuğdaydır. Bunun üretimini yaptıktan sonra da işleyerek unuyla çeşitli eserler yapıyoruz. Bilhassa çölyak hastalarından ağır ilgili gördüğü için değerli bir eser. Çölyak hastaları bu eseri bize çok soruyor" dedi.

"5 yıldır bunu ekiyoruz ve yeterli randıman alıyoruz
Karabuğdayın randımanından şad olduklarını tabir eden baba Sebahattin Ciğerci ise "Bugün karabuğdayı ekmekteyiz. Karabuğdayın ununu, eriştesini, makarnasını yapıyoruz. Tıpkı vakitte karabuğday unu çölyak hastalarına uygun gelmektedir. Gluten oranı sıfırdır. Bunu da üreterek Türk iktisadına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık 5 yıldır bunu ekiyoruz ve âlâ randıman alıyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.