Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Temmuz, 2016 13:42 tarihinde yayınlandı
0

Helikopter 1 Eylül’e Kadar Görev yapacak

Karabük ve Çevre İllere hizmet verecek olan 2.5 ton su kapasiteli Ukrayna menşeili Yangın helikopteri Karabük’e geldi. Helikopterde bir Türk 6 personel görev yapıyor

Her yıl Temmuz ayı başında gelen Yangın helikopteri geldi. Karabük Orman İşletmesi Cemaller Orman deposu alanında konuşlanan Yangın helikopteri 1 Eylül 2016 tarihine kadar Karabük’te kalacak.

Yangın helikopteri konuşlandığı alanda ayrıca yangın söndürme tatbikatı yapılırken, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, teknik personelde alanda hazır bulundu.

Konuyla ilgili bilgi aktaran Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel Yangında, yangına zamanında ve erkende müdahalenin önemli olduğuna vurgu yaptı ve vatandaşların ihbarlarını 177 numaralı ücretsiz ALO Orman hattına bildirmelerini, orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını istedi.

Beşel “ Vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Orman İdaresi tarafından belirlenen alanlarda piknik yapın. Bir cam parçası mercek görevi yaparak hektarlarca ormanın yanmasına neden oluyor. ot ve anız yakmasınlar. Ormanlarımızda 13 tane yangın söndürme kulemiz var. 25 arazöz ve tankımız su tankımız var. 298 Yangın işçimiz var. Tek isteğimiz yangınsız bir mevsim olsun. Yangında başarılıyız demek önemli değil, zamanında tedbir almak önemli. Zamanında müdahale etmek önemli.” Dedi

Daha sonra Orman Yangınları ile mücadele kapsamında yangın işçileri arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve başarı sertifikaları verildi.

1 Eylül 206 tarihine kadar Karabük’te kalacak olan yangın helikopterinde bir Türk olmak üzere 6 personel görev yapıyor. 2.5 ton su kapasiteli helikopter 6 bin fite kadar yükselebiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin