ZONGULDAK Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’ne hazırlatılan “Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve TTK” başlıklı rapor tamamlanıyor. BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nden Maden Mekanizasyonu ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Ali Akçin, Maden İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Didari ile Maden Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kaymakçı, 21 Mart 2017 tarihinde GMİS Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda hazırlanan rapor ile ilgili olarak GMİS Genel Merkez Yönetimine bilgi verdi. Toplantıya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral ile GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki katıldı. Bilimsel araştırmalar ve verilerle hazırlanan “Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve TTK” başlıklı rapor; Zonguldak Kömür Havzası’nda madencilik faaliyetleri ve potansiyeli ile rödevanslı sahaları ve TTK’yı içeren ayrıntılı bir rapor olma özelliği taşıyor. Raporun kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.


Havza raporu tamamlanıyor
Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.
İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.


