ZONGULDAK Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’ne hazırlatılan “Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve TTK” başlıklı rapor tamamlanıyor. BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nden Maden Mekanizasyonu ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Ali Akçin, Maden İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Didari ile Maden Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kaymakçı, 21 Mart 2017 tarihinde GMİS Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda hazırlanan rapor ile ilgili olarak GMİS Genel Merkez Yönetimine bilgi verdi. Toplantıya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral ile GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki katıldı. Bilimsel araştırmalar ve verilerle hazırlanan “Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve TTK” başlıklı rapor; Zonguldak Kömür Havzası’nda madencilik faaliyetleri ve potansiyeli ile rödevanslı sahaları ve TTK’yı içeren ayrıntılı bir rapor olma özelliği taşıyor. Raporun kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.


Havza raporu tamamlanıyor
Gençlik ve Spor alanındaki çalışmalar değerlendirildi
AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde bir araya gelerek gençlik ve spor alanında yürütülen çalışmalarla ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Gerçekleştirilen toplantıda öğrenci yurtlarının mevcut durumu, spor tesislerinin geliştirilmesi, altyapı yatırımları ve kentte faaliyet gösteren spor kulüplerinin ihtiyaçları ele alındı. Karabük’te gençlerin sportif faaliyetlere daha aktif katılım sağlaması amacıyla yapılabilecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda ayrıca, gençlik ve spor yatırımlarının artırılması, mevcut tesislerin daha verimli kullanılması ve yeni dönem planlamaları kapsamında hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar da değerlendirildi.
AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, gençlerin sosyal ve sportif alanlarda daha güçlü imkanlara kavuşması için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerken, İl Başkanı Ferhat Salt da Karabük’te sporun gelişimine katkı sağlayacak her çalışmanın destekçisi olacaklarını ifade etti.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise kent genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, gençlere yönelik projelerin artarak devam edeceğini belirtti.

