Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Hastanede alkol dolumu sırasında yapılan şaka hayatını kararttı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde, alkol dolumu sırasında hemşire Önder E.’nin çakmakla sebep olduğu iddia edilen yangın sonucu yaralanan hemşire ve hastane personelinin tedavi süreçleri devam ederken, davada önemli ifadeler verildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde, üç yıl önce yaşanan olayda, hemşire Gizem Elif Türk ve hastane personeli Yılmaz Yapıcı, hemşire Önder E.’nin elindeki çakmakla alkol şişelerini ateşe verdiği ve yaralanmalarına sebep olduğu iddiasıyla açılan davada ifade verdiler. Önder E. hakkında "taksirle birden fazla kişiyi yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılama devam ediyor. Türk, ifadesinde “Yanıkların yanı sıra çok büyük acılar çektim. Eğer iftira atacak olsam, Yılmaz abiye de suç atardım. Yaşadığım acıları bir ben biliyorum. Erarslan’ı uyardım, ‘abi yapma’ dedim. Ancak dinlemedi. Bu acılara sebep olanın adalet karşısında cezasını bulmasını istiyorum” dedi.
10 Aralık 2021’de hastanede gerçekleşen olayda iddiaya göre, Önder E.; alkol dolum işlemi yapan Gizem Elif Türk ve Yılmaz Yapıcı’ya “Alkol saf mı, sulu mu?” sorusunu yönelttikten sonra “Sizi yakayım mı?” diyerek çakmağını ateşledi. Çıkan alevler sonucu Türk ve Yapıcı yaralandı. Yılmaz Yapıcı hastanede, Gizem Elif Türk ise Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördü. Türk’ün yanık tedavisi 52 gün sürdü. Soruşturma kapsamında Önder E. hakkında dava açıldı.
2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Yılmaz Yapıcı’nın Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporu mahkemeye sunuldu. Raporda, Yapıcı’nın yüzündeki yaraların iyileştiği, kalıcı bir iz olmadığı ve organlarında fonksiyonel bir bozukluk bulunmadığı belirtildi. Ancak Yapıcı’nın avukatı, müvekkilinin daha fazla zarar gördüğünü belirterek, yeni bir rapor alınmasını talep etti.
Duruşmada ayrıca, hemşire Gizem Elif Türk, sanık avukatının savunmasına tepki göstererek “Gördüğüm şeyi söylüyorum, yalan mı söylüyorum?” diye konuştu. Sanık avukatı ise olayın net bir şekilde aydınlatılmadığını belirterek, kamera kayıtlarının incelenmesini ve yangının çıkış nedeninin netleştirilmesini talep etti. Mahkeme, savcının mütalaasını hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

MR korkusuna anestezili çözüm

Samsun Gazi Devlet Hastanesi, MR (manyetik rezonans görüntüleme) çekimi sırasında çeşitli nedenlerle zahmet yaşayan hastalar için anestezi eşliğinde MR hizmeti vermeye başladı. Klostrofobi (kapalı alan korkusu), dert, nefes darlığı, bayılma üzere şikâyetleri olan ya da hareket edemeyen hastalar bu yolla konforlu formda MR çektirebiliyor.
Anestezi uygulamasıyla hasta uyutularak hareketsiz hale getiriliyor ve MR aygıtına bu halde alınarak görüntüleme süreci sıkıntısız bir biçimde gerçekleştiriliyor. Bu hizmet, bilhassa ruhsal yahut fizikî nedenlerle MR çekimi yaptıramayan hastalar için büyük kolaylık sağlıyor.
Uygulamayla ilgili bilgi veren Gazi Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Ender Çam, "Hastanemizde anestezi eşliğinde MR uygulamasına başladık. Klostrofobisi olan, kapalı ortama giremeyen ya da çeşitli sıhhat problemleri nedeniyle hareket edemeyen hastalarda bu teknikle başarılı bir halde MR çekimleri yapılmaktadır. Kimi hastalar, yaşadıkları dehşet ve tasadan ötürü aygıtın içine girdiklerinde panik atak yaşayabiliyor. Bu da süreci imkânsız hale getiriyor. Artık bu çeşit olaylarda anestezi altında inançlı halde görüntüleme yapılabiliyor" sözlerini kullandı.
Anestezi eşliğinde MR hizmeti, teşhis sürecinde zorlanan pek çok hastaya tahlil sunarken, erken teşhis ve gerçek tedavi açısından da değerli katkılar sağlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.