Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Haşemalı diye havuza almadılar

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bir kadın haşema ile havuza girmek isteyince site yönetimi tarafından havuz kapatıldı. O anlar kameralara anbean yansıdı.
Olay, Akçakoca Akevler Plajı yakınlarında bulunan bir sitede meydana geldi. Alınan bilgilere göre, bölgede mülkü bulunan M.A. adlı kadın, sitenin ortak kullanımında bulunan havuza haşema ile girmek istedi. Site çalışanı ve site yöneticisi, M.A.’ya haşema ile havuza giremeyeceğini söyledi. M.A. ise, sitede mülkü olduğunu ve havuzdan çıkmayacağını belirterek, o anları kameraya alarak sosyal medyada yayınladı.

“Bu bir ayrımcılıktır”
Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından açıklamada bulunan M.A.’nın eşi Muhammet Algün, “Akçakoca’da bir sitede yazlık daire satın aldım. Havuzlu olduğu için almıştık. Eşim tesettürlü videoda da anlaşıldığı üzere. Cumartesi günü ben yokken eşim ve çocuklarım havuza girmek istiyorlar. Havuza girdiği 2. dakikada site çalışanı ve site yönetici müdahale etmek istiyorlar. Ben yokken eşimi iki çocuğunun yanında zorla havuzdan çıkartmaya çalışmaları kabul edilir bir şey değil. Yaşadığımız olay; haşema ile havuza girmesi yasak olup, havuzu boşaltmaya çalışıyorlar. Kesinlikle büyük bir ayrımcılık bu. Özgürlükleri savunan insanların özgürlüklere kısıtlıyıcı bir karar almaları ve bunu dayatmaları kesinlikle ayrımcılığa girmektedir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, sitede havuz kenarlarına haşema ile havuza girmenin yasak olduğu şeklinde yazılar yerleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

6 Milyon TL ödüllü Sosyalfest başlıyor

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, TRT Trabzon Radyosu’nda katıldığı programda Sosyalfest 2025’in ayrıntılarını paylaştı.
6 milyon TL ödüllü 30 yarışla Ankara’da düzenlenecek şenlik, 1 milyon iştirak amacıyla toplumsal bilimler alanında Türkiye’nin en büyük buluşmasına dönüşüyor.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, TRT Trabzon Radyosunda katıldığı "Bölge Gündemi" programında Sosyalfest 2025 hakkında değerli açıklamalarda bulundu.
Rektör Kırışık, Türkiye’nin toplumsal bilimler alanındaki en büyük tertibi olan Sosyalfest’in bu yıl 3-4 Ekim tarihlerinde Ankara’da yapılacağını duyurdu.
Geçen yıl Karabük’te düzenlenen birinci şenliğe yüz bine yakın iştirak sağlandığını hatırlatan Kırışık, bu yıl maksatlarının 1 milyon iştirak ve 20 bin proje olduğunu söyledi.

Festivalde 30 yarış ve 6 milyon TL ödül dağıtılacak
Yarışmaların Türkiye Yüzyılı, Türk Dünyası, İlahiyat ve Sağlıkfest olmak üzere dört ana kategori altında yapılacağı belirtildi.
Rektör Kırışık, Sosyalfest’in yalnızca öğrencilere değil; toplumsal gelişime katkı sunmak isteyen tüm vatandaşlara açık bir platform olduğunu belirterek herkesi katılmaya davet etti.
Başvuru içinSosyalfest’in resmi internet adresinin ziyaret edilebileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin