Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Kasım, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Hamside son yılların en bereketli sezonu

Sezon başında genellikle Batı Karadeniz’de avlanan hamsinin bugünlerde Trabzon açıklarında bol miktarda avlanması balıkçının yüzünü güldürürken, fiyatı da önceki günlere oranla geriledi.

Trabzon Balık Hali’nde bugün itibariyle hamsinin kilosu 50 TL’den satılırken, diğer balık çeşitlerinin bolluğu da sezonun bereketli geçeceği görüntüsü verdi.

Hamsinin şu sıralar Trabzon açıklarında avlandığını belirten balıkçı esnaflarından Mehmetcan Örseloğlu, “Hamsi bu aralar Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Giresun taraflarında avlanıyor. Yani şu an Karadeniz’de tam olması gereken yerde avlanıyor diyebiliriz. Fiyatlarımız, 3 kilogram 100 TL, 50 TL dolayısıyla bolluğa göre hamsinin fiyatı değişiyor. Balık bir nevi borsa gibi, bol olunca fiyat aşağıya iner az olunca yukarı çıkar” dedi.

Vatandaşın bolluğu iyi değerlendirip tuzlama yapması tavsiyesinde bulunan Örseloğlu, “Vatandaş hamsinin bol zamanını iyi değerlendirsin şu an hamsi yağlanmaya başladı tuzlamak isteyenler alsın dolayısıyla bolluk bereket ayı diyebiliriz. Bu sezon hemen hemen her gün farklı çeşitler tezgâhları süslüyor sezon bereketli geçiyor. Geçen sezon palamutla açılış yapıldı yaklaşık 2 buçuk ay kadar sürdü ancak hamside beklenen olmamıştı kısa sürmüştü. Bu sezon tam tersi oldu hamsi ile başladık hamsi ile gidiyoruz palamut olmadı” dedi.

Balıkçı esnaflarından Emin Avcı, hamside en bereketli sezonu yaşadıklarını belirterek “Trabzon hamsisi yerli hamsi yaklaşık 10 gündür bol gelmeye başladı. Hamsinin kilosu 50 TL. Bir hafta öncesine göre fiyatlar aşağı geldi çok daha bol olursa daha da ucuzlar. Hamsi ilk başlarda fiyatı pahalı idi 70-80 TL civarında ancak şimdi fiyatlar daha da geriledi. Hamside en bereketli sezonu yaşıyoruz. Havalar soğudukça daha da bollaşacak. Palamut 150-160 TL, torik 600 TL civarı lüfer 150 TL, sargan 200 TL, mezgit 100-200 TL” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e2e7dcfb 77d3 42c3 b555 fd98e59fd9e5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mayıs, 2026 13:31 tarihinde yayınlandı
0

KARÇEL emekçilerine toplu sözleşme ziyareti

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, KARÇEL çalışanlarını ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde başarıyla imzalanan 2026-2027 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette işçilerle bir araya gelen sendika yöneticileri, sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Emekçilerin gösterdiği dayanışmanın önemine dikkat çeken Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz, imzalanan sözleşmenin çalışanların haklarını koruyan ve çalışma şartlarını iyileştiren önemli kazanımlar içerdiğini ifade etti.

KARÇEL emekçileriyle samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, işçilerin talep ve görüşleri de dinlenirken, sendika yönetimi her zaman çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ziyaret sonunda, 2026-2027 Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm KARÇEL çalışanlarına ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin