Van Spor FK Teknik Yöneticisi Hakan Kutlu, Çorum FK müsabakasının akabinde, “Mücadele manasında çok kıymetli şeyler ortaya koyduk” dedi.
Trendyol 1. Lig 5. haftasında Van Spor FK, deplasmanda Çorum FK ile golsüz berabere kaldı. Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında Van Spor FK’nin teknik yöneticisi Hakan Kutlu, değerlendirmelerde bulundu. Uygun bir ekibe karşı oynadıkları maçta 1 puan almayı olumlu karşıladıklarını söyleyen Kutlu, çok çekişmeli bir maç olduğunu tabir etti.
İki kadrosu da tebrik eden Kutlu, “Çorum FK bizden oyun olarak biraz üstün gözükse de konum manasında hem Çorum FK’nin hem de bizim konum bulamadığımız maç oldu. Topa daha çok sahip oldular. Oyun tarafı değiştirmelerine biraz da biz taktiksel olarak müsaade verdik. Dikine oynamayı engelleyip, oyun tarafını değiştirip, kanatlardan yaptıkları ortaları defans bloğunun karşılayabileceğini biliyorduk. Çorum FK’nin çok tesirli baş vurabilecek oyuncuları daha evvelki maçlarda gözlemlemiştik, çok başarılı değillerdi. Yalnızca oyun tarafının değiştirip topa sahip oldular. Oyun üstünlüğü onlardaydı lakin bizim de konumumuz yok, Çorum FK’nin de ceza alanımıza şişirdiği karambollerden öbür onlara da konum vermedik. Uğraş manasında çok değerli şeyler ortaya koyduk. Çok güçlü bir fikstürden geçiyoruz. Birinci 8 haftamızda inanılmaz güçlü ekiplerle oynuyoruz. 8 haftalık bu süreçte 5’inci maçımızı oynadık. 8 puan bizim için güzel gözüküyor. Geçen hafta çok üst seviye oynadığımız Bandırma maçında hiç hak etmediğimiz bir yenilgi almıştık. Lakin o maç oynadığımız 5 maçın en güzel maçıydı. Oyuncularımı tebrik ediyorum, Çorum FK’yi de tebrik ediyorum. Hakikaten güçlü bir ekip kurdular. Oyuna sonradan giren oyuncuları bile oyunu hareketlendiriyor. Bu değerli takım karşısında durum vermeden, yalnızca oyun üstünlüğünü vererek puan almamız bizim ismimize hoş gözüküyor” diye konuştu.


Hakan Kutlu: “Mücadele anlamında çok önemli şeyler ortaya koyduk”
Tarihi kentte tulum sesi yükseldi
Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.
Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.
Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında
Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.
Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.
Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.
Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

