Düzce Müftülüğü tarafından hacca gidecek hacı adayları için hac eğitim seminerleri düzenlendi.
Müftülük konferans salonunda düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü Osman Aydın hacı adaylarına “Sizler seçilmiş, özel misafirlersiniz. Rahmanın misafirleri olarak çıkacak olduğunuz meşakkatli yolculukta hepinize Allahtan kolaylıklar diliyor, sizlerden dua bekliyoruz. Bu mübarek yolculuğun temelinde helalleşme vardır. Yaşıyorsa anne-babalarınızdan, akrabalarınızdan, eşiniz, dostunuz, komşularınızdan helallik isteyin. İnşallah hepiniz makbul, mebrur bir hac vazifesi yapıp anneden doğmuş gibi günahsız bir şekilde yuvalarınıza dönmeyi Rabbim nasip etsin” ifadelerinde bulundu.
İki gün süren seminerde Müftü Yardımcıları Yavuz Horoz, Hasan İzmirli, Derya Topalcık, Talha Demirkaya ve Halk Sağlığı Merkezi Uzman Dr. Meryem Kardaş’ın dersleri ile devam etti.
Seminerin ardından Müftülük tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi. (İHA)


Hac Eğitimi verildi
Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.
Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.
Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.


