Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, güzellik merkezlerinde estetik işlemlerini kaçak olarak yapıldığını ve son zamanlarda vatandaşların çeşitli sağlık problemleriyle karşılaştığını belirterek, bu işlemleri yapanlara ’yaptırım’ uygulanması gerektiğini söyledi.
Dolgu, botoks, gençlik aşısı, mezoterapi saç veya kaş ekimi gibi işlemlerin plastik cerrahlar, dermatoloji uzmanları ve bakanlığın verdiği medikal estetik hekim sertifikası olan kişiler tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Emre Kıymık, “Son zamanlarda güzellik merkezlerinde bir takım minimaliz estetik işlemlerin kaçak olarak çok ciddi sayılarda yapıldığını görmekteyiz. Bu yıl da bu işlemlerin kaçak olarak çok ciddi arttığını gözlemleniyor. Buna bağlı olarak problemlerle karşılaşan insanların bize başvurma sayısı çok arttı. Bunun en büyük sebebi bu tarz kaçak merdiven altı diye tabir edilen işlemlere yaptırım olmamasıdır. En büyük canımızı sıkan nokta budur. Bu noktada vatandaşlarımız çok daha duyarlı davranması gerekiyor. Vatandaşlar, başlarına böyle bir kaza geldikten sonra haklarını aramaları gerekiyor” dedi.
Güzellik merkezlerinin böyle bir işlemi yapmasının yasal olmadığını belirten Dr. Kıymık, “Bunların haricinde vücudunuzda kalıcı bir sürü hasara da sebebiyet veriyor. Halkımız kesinlikle alanında uzman hekime bu işlemi yaptırmalıdır. Bunlar plastik cerrahlar, dermatoloji uzmanları ve bakanlığın verdiği medikal estetik hekim sertifikası olan kişilerdir. Bu 3 grup haricinde vatandaşlarımızın halk arasında bilinen isimleriyle dolgu, botoks, gençlik aşısı, mezoterapi gibi işlemleri yaptırmaması gerekiyor. Herkes bu konuda duyarlı olsun. Güzellik merkezlerinde aynı zamanda saç ekimi ya da kaş ekimi adı altında işlemlerin yapıldığını da görüyoruz. Bunlar kesinlikle yasal işlemler değildir. Saç ekimi tıbbi olarak ameliyat diye nitelendirilen bir işlem olup kesinlikle hastane, poliklinik tarzı kurumlarda yapılması gerekiyor” diye konuştu.


Güzellik merkezlerinde ’merdiven altı’ estetik işlemleri arttı, uzmanından uyarı geldi
Adliyede görülen dava sonrası ortalık karıştı: 8 kadın gözaltına alındı
Samsun Adliyesi’nde görülen kasten yaralama davasının ardından taraflar arasında çıkan kavga paniğe neden oldu. Olayda sinir krizi geçirerek intihara kalkıştığı belirtilen bir kadın hastaneye kaldırılırken, 8 kadın ise gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Adliyesi 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir tutuklu sanığın da bulunduğu kasten yaralama davasının görülmesinin ardından taraflar arasında gerginlik yaşandı. Duruşmanın yapıldığı adliyenin 4. katındaki mahkeme koridorunda, tutuklu yakını olduğu öğrenilen Y.E.A. adlı kadın sinir krizi geçirdi. İddiaya göre genç kadın bir süre sonra intihara kalkıştı. Olay yerine müdahale eden adliye polisi, kadını sakinleştirerek güvenli alana çıkardı ve sağlık ekiplerinden yardım istedi.
İlk çağrılan ambulansın müdahalesini kabul etmediği öğrenilen kadın, bir süre sonra yeniden fenalaştı. Adliye önünde baygınlık geçiren Y.E.A. için tekrar ambulans çağrıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kadın hastaneye kaldırıldı.
Bu sırada davanın tarafı olan kadınlar arasında adliye önünde kavga çıktı. Kısa sürede büyüme eğilimi gösteren kavgaya adliye polisi müdahale ederek olayın daha fazla yayılmasını önledi. Yaşanan arbede sırasında polis ekiplerine de mukavemette bulunulduğu öğrenildi.
Olayların ardından yaşları 18’in altında olan 2 kişi ile birlikte toplam 8 kadın gözaltına alınarak Gazi Polis Merkezi’ne teslim edildi. Gözaltına alınan kadınlardan 2’si hakkında ayrıca polise mukavemet suçundan da yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

