Gürcistan’da yapılan tetkikler sonucunda beyninde tümörü tespit edilen hasta, Samsun’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek tedavi oldu. Beynindeki tümör çıkartılan 63 yaşındaki Shushana Dzırkvadze, "Gürcistan’da bana umut vermediler. Burada bana ikinci bir hayat verdiler" dedi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2024 yılında bin 400 yabancı asıllı hastaya hem ayakta hem de yataklı tedavi hizmeti verildi. O hastalardan biri olan Shushana Dzırkvadze, Gürcistan’da tespit edilen beyin tümöründen Samsun’da kurtuldu. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğunda sıkıntı yürüyen ve bedeninin bir kısmı uyuşan hasta artık rahat yürüyebiliyor. Dzırkvadze, "Burası sıhhat konusunda daha inançlıdır. Orada bana umut vermediler. Burada beklediğimden daha fazla ilgi verdiler. Çok daha iyiyim” diye konuştu.
Sağlık turizmi
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ümit Çallı, “Sağlık turizmi, Sıhhat Bakanlığımızın çok kıymet verdiği bir mevzudur. Dünyanın en güzel sıhhat hizmeti sunan ülkelerinden biri olarak sıhhat hizmetlerinin kalitesiyle bu manada da tercih edilen bir ülke pozisyonundayız. Hastanemizin 2018 yılından beridir sıhhat hizmeti sertifikası mevcuttur. Bu manada düzgün bir noktaya yanlışsız gitmekteyiz. 2024 yılında hem ayaktan tedavi, hem de yataklı tedavi olarak yaklaşık bin 400 hastaya hizmet verdik. Yaklaşık bin 400 sıhhat turisti kentimize geldi. Bu manada yeterli bir noktaya gitmekteyiz” biçiminde konuştu.
"Hekimlerin yaptıkları ameliyatların başarısı hastaları buraya çekiyor"
Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Hudut Cerrahisi Uzm. Opr. Dr. Tuncay Yılmaz ise, "Hasta beyin tümörü sorunuyla kliniğimize başvurdu. Geldiğinde sağ tarafında hafif bir güçsüzlük sorunu vardı. Kendi ülkesinde ameliyat olması durumunda hayati tehlikesinin olabileceği ya da felç gelişebileceği anlatılmış. Ondan ötürü Samsun’a gelmeyi tercih etmişler. Hastamızı kabul ettik. Gerekli anestezik incelemeleri tamamlandıktan sonra beyin tümörü ameliyatı yaptık. Tümörü total olarak çıkarttık. Ameliyat sonrası çekilen sinemalarda rastgele badire yok. Doktorların daha evvelki yaptıkları ameliyatların başarılı olması hastaları buraya çekme konusunda tesirli oluyor” tabirlerini kullandı.