Gümüşhane’de yüzlerce kişi Haniye için yürüdü - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ağustos, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de yüzlerce kişi Haniye için yürüdü

Gümüşhane’de sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen yürüyüşte 500’ü aşkın kişi Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesini protesto etmek ve Filistin’e destek vermek için yürüdü.

Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesini protesto etmek ve Filistin’e destek için yürüyen kalabalık ellerinde ‘Katil İsrail Filistin’den defol’, ‘Katil ABD Ortadoğu’dan Defol’ yazılı pankartlarla sloganlar atarak Fatih Parkı’na kadar yürüdü. Fatih Parkı’nda bulunan dev ekranda İsmail Haniye’ye ait görüntüler yayınlandı, Kuran-ı Kerim okundu.
Gümüşhane STK’ları Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ergin Aslan, “Bugün burada Şehid İsmail Heniye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazze’li kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz. Siyonist İsrail rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimizi alçakça katletti, 100 binden fazla kardeşimiz de yaralı. Gazze şeridinde ayakta kalmış tek bir şehir tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri tek bir güvenli nokta bile yok. Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş üç milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Mazlum ve masumlar Faşist ABD’nin Siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor. Siyonizmin hizmetindeki Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, çarpıtma, dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor” dedi.
Konuşmanın ardından Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından okunan duaların ardından kalabalık dağıldı.
(UA-RE-ÖS-Y)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluspor adana demirspor macinin ardindan Y9en5bH2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Boluspor – Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 36. haftasında oynanan Boluspor-Adana Demirspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig’in 36. haftasında Boluspor, sahasında Adana Demirspor’u 6-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Boluspor Teknik Direktörü Nevzat Dinçbudak, farklı galibiyetten ve ligde kalmayı garantilemekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Rakiplerini hafta içi iyi analiz ettiklerini belirten Dinçbudak, “Öncelikle kazanarak ligi iyi bir yerde bitirdiğimiz için memnunuz. Adana Demirspor genç bir takım, iyi mücadele ediyor. Burada bir sürpriz olmaması adına rakip takımın analizini yaptık. Özellikle savunmayı önde kurdukları için arkalara uzun toplarla, sürpriz koşularla golleri bulup rahatlamak istiyorduk. Bunu da oyuncularımız uyguladı ve 6-0 gibi net bir skorla maçı kazandık” dedi.

“Boluspor’a yakışan Süper Lig’dir”

Sezon boyunca inişli çıkışlı süreçler yaşadıklarını ifade eden Dinçbudak, “Play-off kovalama ortamı yakalamıştık ama yaşanan olumsuzluklardan dolayı ligin sonunu biraz sıkıntılı geçirdik. Önemli olan ligin sonunda aynı ligde yola devam etmek. Boluspor köklü bir camia. Geçmişte önemli oyuncular çıkarıp Süper Lig’de dahi mücadele etti. Yakışan bir üst lig, Süper Lig aslında. Ancak bunun için iyi bir yapılanma ve ciddi bir destek gerekiyor. Özellikle stadın bir an evvel yapılması en önemli konu, seyircisiz bu iş olmuyor. İnşallah en kısa sürede stadımız yapılır ve doğru planlamalarla takım Süper Lig’e çıkar” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizin durum değerlendirmesini yapacağız”

Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Hilmi Bozkurt ise rakiplerini tebrik ederek, kalan haftaları hasarsız atlatmak istediklerini söyledi. Genç ağırlıklı bir kadroyla sahada olduklarını vurgulayan Bozkurt, “Adana Demirspor kulübü olarak Boluspor’u tebrik ediyoruz. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Biz de gençlerimizle ligin sonlarına doğru kazasız belasız ligin bitmesini bekliyoruz. Gelecek yılla ilgili de gençlerimizin durum değerlendirmesini birkaç gün içinde yapıp, gelecek sezona neler yapabiliriz ona bakacağız” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin