Reklam
Reklam
gumushanede mevsim bir gecede bahardan kisa dondu VPepU2mK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Gümüşhane’de mevsim bir gecede bahardan kışa döndü

Gümüşhane’de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkta geçen Mart ayında mevsim bir gecede ilkbahardan kışa döndü, kışlıklarını kaldırıp bahara hazırlık yapan vatandaşlar karlı bir güne uyanmanın şaşkınlığını yaşadı.

Son 20 yılın en soğuk Ocak ve Şubat ayını geçiren Gümüşhane’de Mart ayıyla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte kentte bahar havası yaşanırken, yalancı bahara aldanan ağaçlar ise çiçek açmıştı. İlkbaharın geldiğini düşünerek kışlıklarını kaldıran ve kombileri kapatan vatandaşlar ise bugün karlı bir sabaha uyanmanın şaşkınlığını yaşadı. Meteorolojik bilgilere nazaran Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası dün gece itibariyle kentte tesirini göstermeye başladı. Ağır kar yağışı gece uzunluğu tesirini sürdürdü cadde ve sokaklar beyaza büründü. Ağır kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde işe gitmek için meskenlerinden çıkan vatandaşlar kara hazırlıksız yakalanırken, belediye takımları yollarda ve kaldırımlarda biriken karları temizlemek için çalışma başlattı.

“Tişörtümü giyip konuttan çıkmaya hazırlanırken kara yakalandım”

Mart ayında ilkbaharın geldiğini düşündüklerini ve kışlıkları kaldırdıklarını söz eden Umut Batın Ezber, “Daha bu sabah tişörtümü giyip konuttan çıkmaya hazırlanırken başımı camdan dışarı çıkardığımda karı gördüm. Yaklaşık 1 hafta 10 gündür bahar havası yaşıyorduk fakat artık kışa döndük. Kışları kaldırmıştık artık geri çıkardık” dedi.

“Kombileri kapatmıştık lakin tekrar yakacağız”

Yalancı bahar nedeniyle ağaçların çiçek açtığını lakin bir gecede mevsimin kışa döndüğünü belirten Mustafa Kaya, “Kışlıkları kaldırmıştık yazlıklara dönmüştük, kombileri kapatmıştık lakin sabah bir uyandık ki kış geri gelmiş lakin hoş, kışı seviyoruz. Kışı tekrar yaşıyoruz. Badem çiçekleri açmıştı, arılar hoş güzel uçuşmaya başlamıştı lakin Allah’ın kudreti. Dün sabah bu saatlerde yazı yaşıyorduk, nitekim bahar gelmişti lakin bu sabah uyanınca baktım ki kış geri gelmiş. Ben de servis sürücüsüyüm işten geliyorum araçlar yolda kalmıştı, zincir sardık” diye konuştu.

Öte yandan dün akşam saatlerinden itibaren tesirini gösteren ağır kar yağışı nedeniyle kent merkezinde 55, Kürtün’de 17 ve Şiran ilçesinde 59 olmak üzere toplamda 131 köy yolu ulaşıma kapanırken gruplar kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin