Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Güleç Sevgi Evlerinde bakım ve koruma altında olan çocuklara yönelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili için “ Dünya Çocukları Temalı” program düzenlendi.
Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlardan Karabük Güleç Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğü ve Güleç Sevgi Evlerini Koruma ve Yaşatma Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programa; Vali Mehmet Aktaş’ın Eşi Sibel Aktaş ve protokol üyelerinin eşleri ile hayırsever iş adamı Kamil Güleç, oğlu Çağrı Güleç, eşi ve çocukları, Sevgi Evlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurcan Küçükay beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Karabük ilinde faaliyet gösteren Yardım Sevenler Derneği ile Müdürlükte görev yapan personel ve çocukları katıldı.
Programın açılışında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, tüm dünya çocuklarına 97 yıl önce bu bayramı hediye eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anarak “Milli ve Manevi günlerin içerisinde olduğu 23 Nisan günün çocuklarımız başta olmak üzere tüm dünya çocuklarına barış ve huzur getirmesini, bu gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili vesilesi ile yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Sevgi Evlerini Karabük’e kazandıran Sayın Kamil Güleç ve ailesine tüm çalışanlarımız ve çocuklarımız adına şükranlarını sunuyorum” dedi.
İşadamı Kamil Güleç ise yaptığı konuşmada, “Şuan çocuklardan daha heyecanlıyım, bu tablo her zaman bana farklı duygular yaşatıyor. Buradan yetişen gençlerin başarısı ile daha da mutlu olacağım, Güleç Sevgi Evleri Sitesi’nin hizmetinde olacağım. Bu programın organizesinde emeği geçenlere ve programa katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından çocuklar tarafından hazırlanan ve Dernek yöneticilerinin büyük gayreti ile temin edilen kıyafetlerle “Dünya Çocukları Temalı” gösteri, şiirler ve dans gösterileri eşliğinde pasta kesilerek program devam etti. Program sonunda Vali Mehmet Aktaş’ın Eşi Sibel Aktaş ile hayırsever İşadamı Kamil Güleç tarafından Sevgi Evlerinde kalan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

