6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 İlde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak üzere ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla Kahramanmaraş'a giden 40 gönüllü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli görevlerini tamamlayarak Karabük'e döndü.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde personeli karşılayan İl Müdürü Coşkun Güven, 5 gün boyunca Kahramanmaraş'ta gönüllü olarak özveri ile çalışan tüm personele teşekkür ederek, "Bakanlığımız koordinesinde Kahramanmaraş İlimize görevlendirilen 40 personelimiz bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak İlimize döndüler. Yaşanan deprem sonucu vatandaşımızın yaralarının sarılması için bölgede özverili bir şekilde çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İyi ki Varsınız" dedi. (Halil Kızılyer)
BARÜ, iklim dayanıklılığı hedefiyle güç birliği yapıyor
Bartın Üniversitesi (BARÜ) öncülüğünde yürütülen proje kapsamında medya kuruluşları ziyaret edilerek, iklim değişikliğine ahenk ve toplumsal dayanıklılığı artırmaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Bartın Üniversitesi’nin (BARÜ) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Muahedesi kapsamındaki çalışmalarda sona gelindi. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye’de İklim Değişikliği Ahenk Hareketinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında hazırlanan projeyle son yıllarda tesirini giderek daha fazla hissettiğimiz iklim değişikliğine karşı ahenk ve dayanımın artırılması tarafında değerli adımlar atıldı.
İklim değişikliğine ahenk ve dayanımda medya iş birliği
BARÜ yürütücülüğünde Bartın Valiliği Vilayet Özel Yönetimi ile Bartın Belediyesinin paydaşlığında hayata geçirilen "İklim Değişikliğine Ahenk Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması (BİRUS) Projesi" kapsamındaki faaliyetler medya temsilcilerine aktarıldı. BİRUS Proje takımından BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Doç. Dr. Mustafa Artar ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) İrtibat Fakültesinden Dr. Mehmet Ceylan tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, iklim temelli meselelerin tahliline yönelik geliştirilen yenilikçi uygulamaları medya temsilcilerine aktarıldı.
Proje kapsamında yapılan uygulamalar hakkında bilgi verildi. Toplantılarda, proje ile iklim değişikliğine bağlı olarak taşkın ve su kıtlığı problemlerini tıpkı anda yaşayan Bartın’da, global olarak tesirini giderek daha fazla hissettiğimiz iklim değişikliği tesirlerinin en aza indirilmesi tarafında yapılmaya başlanan çalışmalar anlatıldı. Böylelikle haritalama, taşınabilir müşahede platformu, erken ihtar sistemi, yağmur suyu hasadı ve yeşil çatı tahlilleri üzere başlıklardaki aktiviteler değerlendirildi. Ayrıyeten farkındalık eğitimleriyle iklim değişikliğine ahenk ve dayanım noktasında atılan adımların ehemmiyeti vurgulandı. İklim değişikliği tesirlerinin en aza indirilmesinin amaçlandığı projenin kapanış toplantısı 12 Haziran 2025, Perşembe günü Kutlubey yerleşkesi Kütüphane konferans Salonunda gerçekleştirilerek, elde edilen tüm kazanımlar kamuoyuyla paylaşılacak.