blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Giresun’da bodrum kattaki kültür hazinesi

Giresun’da yaşayan Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, babasından devraldığı kültürel mirası daha da ileri taşıyarak yaşadığı apartmanın bodrum katını adeta bir müzeye dönüştürdü. Osmanlı dönemine ait evraklardan etnografik eserlere kadar geniş bir koleksiyona sahip olan Menteşeoğlu, sergilediği objelerle görenleri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen bu özel müze, adeta Giresun’un kültürel hafızasını yaşatıyor.
Bir devlet kurumunda memur olarak çalışan Menteşeoğlu, 20 yılı aşkın süredir Giresun’a ait Osmanlıca belgeler, gazeteler, fotoğraflar ve etnografik eserleri toplayarak apartmanının bodrum katında sergiliyor.
Kendisine bu merakın babasından miras kaldığını belirten Menteşeoğlu, “Babam Giresun aşığı bir eğitimciydi. Giresun’un kültürel mirasını araştırmış, belgeler toplamış ve Milli Mücadele kahramanı Topal Osman Ağa hakkında bir kitap yazmıştı. Ben de onun izinden giderek Giresun’la ilgili ne bulduysam topladım” dedi.

Kömürlükten müzeye, bir dönüşüm hikayesi
Topladığı objelerin evine sığmadığını ve bir müze hayali olduğunu belirten Menteşeoğlu, “Giresun’da bir kent müzesi kurulmasını çok istedim. Ancak bu konuda yerel yönetimlerden istediğimiz desteği göremedik. Bu nedenle apartmanımızın kömürlük bölümünü restore ederek bir sergi alanına dönüştürdüm. Apartmanın bodrum katında oluşturulan bu müze, şehir yöneticilerinden akademisyenlere, öğrencilerden mahalle sakinlerine kadar geniş bir kesim tarafından ziyaret ediliyor. Koleksiyon, ziyaretçilere hem kültürel bir zenginlik sunuyor hem de geçmişe dair unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Apartman sakinleri de bu girişime destek veriyor. Hatta bazı komşularımız kendi bodrum alanlarını da kullanmam için bana tahsis etti” diye konuştu.
Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, müze projesinin, sadece bir apartman bodrumundan ibaret olmadığını, aynı zamanda Giresun’un kültürel değerlerinin korunmasına yönelik güçlü bir adım olduğunu kaydederek yerel yönetimlerin destek verip, bu değerli birikimin bir kent müzesi çatısı altında toplanmasının en büyük arzusu olduğunu sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkeli’nin 5 köyüne baz istasyonu

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Işıklı, Alagöz, Kuz, Hacı ve Oymayaka köylerini kapsayacak olan verici baz istasyonu talebi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylandı.
Uzun müddettir gündemde olan ve bölge halkı tarafından büyük bir muhtaçlık olarak lisana getirilen tüm operatörleri kapsayan verici baz istasyonu projesi kapsamında çalışmaların yaklaşık 2-3 ay içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.
Merkez baz istasyonu direği, 80 metre yüksekliğinde olarak Alagöz Köyü Merkez Mahallesi’ne konuşlandırılacak.
Muhtarlardan teşekkür mesajı
Işıklı Köyü Muhtarı Abdulkerim Demircan ve Alagöz Köyü Muhtarı Ümit Yüksel yaptıkları ortak açıklamada, sürece katkı sağlayan tüm isimlere teşekkür ederek şu tabirleri kullandılar:
"Bu değerli hizmetin köylerimize kazandırılmasında emeği geçenlere köylerimiz ismine teşekkür ediyoruz."
Projenin tamamlanmasıyla birlikte, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların cep telefonu ve internet erişiminde yaşadığı meselelerin büyük ölçüde tahlile kavuşması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin