Bartın’ın Amasra ilçesinde 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerinde düzenlenen yağlı direk müsabakasında büyük heyecan yaşandı.
Kabotaj Bayramı Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan Büyük Liman Halk Plajı’nda kutlandı. Aktifliğe Amasra Kaymakamı Muhammet Çetin, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve ilçe protokolü isimleri ve vatandaşlan katıldı.
Amasra’da her yıl düzenlenen yağlı direkt müsabakası yarışmacılara yaklaşık 1 saat ter döktürdü. Pes etmeyen yarışmacılar birbirlerine köprü olarak uzun uğraşlar sonucunda yağlı direğin ucunda bulunan Türk bayrağına ulaşmayı başardı. Büyük heyecanın yaşandığı yarışın birincisi ise Erkan Günter oldu.
Genç kızlar ortasında gerçekleştirilen 100 metrelik yüzme yarışının birincisi Defne Türközü, erkeklerde 200 m yüzme birincisi İlkcan Topal, 16 çocuğun çocuğun büyük bir heyecanla katıldığı çuval yarışı birincisi Tuana Ceylan Yumurta yarışı birincisi ise Rüveyda Şenkaya oldu. 4 kadro ortasında gerçekleştirilen halat çekme yarışının galibi ise kendilerine Majör ismini veren takım oldu.
Belediye Başkanı Recai Çakır tüm iştirakçilere teşekkür ederek, birincileri tebrik etti.


Yağlı direk yarışmasında büyük heyecan
45 günlük Sare bebek, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasında
Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle Zonguldak sokakları korna ve kutlama sesleriyle doldu. 45 günlük Sare bebek de babasının kucağında her şeyden habersiz kutlamalarda yer aldı.
Galatasaray, Süper Lig’in bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bu gelişme üzerine Zonguldak sokakları, korna ve kutlama sesleri yankılandı. Üniversite Caddesi’nde özellikle üniversite öğrencilerinden oluşan kalabalık gruplar, araçlarla konvoylar oluşturarak kutlamalara eşlik etti.
Zonguldak Valiliği önünde toplanan bir başka grup ise “Şampiyon Galatasaray” sloganları atarak Galatasaray bayrakları salladı.
“O’na bu duyguyu tattırmaya getirdim”
45 günlük kızı ve eşi ile birlikte valilik önündeki kutlamalara katılan Hüseyin Kabarık, “Daha 45 günlük. İlk şampiyonluğunu gördü. Anlatılmaz yaşanır. Ona bu duyguyu tattırmaya getirdim. Nice kala günler görecek” dedi.
Bir tarafta kutlamalar gerçekleştirilen kalabalığın bir bölümünde bir anda tartışmalar başladı. Büyüyen tartışma arbedeye dönüştü. Arbedeye karışanlar diğer taraftarlar ile birlikte alandan uzaklaştırıldı.
Seyir halindeki bir araçtan havai fişek atılırken Çaycuma ilçesinde de Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçe’nin tabutunu taşıdı.
Kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

