Reklam
Reklam
t2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
08 Mayıs, 2025 15:45 tarihinde yayınlandı
0

Gerede Çayı İçin Çevresel Adalet Mücadelesi Başlıyor

Bolu’nun Gerede ilçesinden Karabük’ün Eskipazar ilçesine kadar 288 kilometrelik bir alanda 100’ü aşkın köyü etkileyen Gerede Çayı’ndaki kirlilik sorunu için önemli bir çevre davası başlıyor.

10 yılı aşkın süredir süregelen çevre kirliliğine karşı açılan dava, 20 Mayıs 2025 Salı günü saat 10.00’da Bolu Adliye Sarayı’nda duruşmalı olarak görülecek.

Sanayi kaynaklı endüstriyel atıklarla kirlenen Gerede Çayı, bölgedeki tarım, hayvancılık ve insan sağlığı üzerinde ciddi tehditler oluşturuyor. Bu kapsamda, yerel halkın ve çevre örgütlerinin birleşerek kurduğu Gerede Çayı Temiz Aksın Platformu (GEÇTAP), uzun yıllardır süren bürokratik ve siyasi girişimlerin sonuçsuz kalmasının ardından hukuk mücadelesine yönelmişti.

GEÇTAP Koordinatörü Mehmet Emin Aslan, “Gerede Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgeleri’nden kaynaklanan kirli endüstriyel atık suyun yarattığı çevre felaketi karşısında, hukuk yoluyla mücadelemizi sürdürüyoruz. 20 Mayıs günü Bolu İdare Mahkemesi’nde başlayacak olan duruşmayı, yöre halkı olarak yerinde izleyerek davamıza sahip çıkacağız. Avukatımızla birlikte mahkeme önünde toplanacağız, basın açıklaması yapacağız, köylerimizden gelen katılımcılarla röportajlar vererek sesimizi duyuracağız” dedi.

Aslan, Karabük basınına da çağrıda bulunarak, duruşmayı izlemek isteyen gazeteciler için araç kaldırılacağını belirtti. Katılım sağlamak isteyen basın mensuplarının 17 Mayıs 2025 Cumartesi gününe kadar 0 535 915 81 16 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu gecisinde trafik durma noktasina geldi FE5eUldh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu geçişinde trafik durma noktasına geldi

TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde Kurban Bayramı’nın 4’üncü gününde öğle saatlerinde trafik durma noktasına geldi.

Pazar günü sona erecek olan 9 günlük bayram tatilinin 8’nci, bayramın ise 4’üncü gününde dönüş için yola koyulan sürücüler, Bolu geçişinde yoğunluğunu sürdürüyor. Özellikle TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde İstanbul istikametine doğru araç trafiği öğle saatlerinde yer yer durma noktasına geldi. Tatilcilerin dönüş yolunda kullandığı güzergahlardan olan Köroğlu Rampaları mevkisinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin