Reklam
Reklam

GENÇLER NEDEN YURT DIŞINA GİTMEK İSTİYOR?

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Kasım, 2023 13:22 tarihinde yayınlandı
0

Son yıllarda işsizlikle beraber yurt dışına çıkmak isteyen gençlerin sayısı da arttı. Genç kesimin büyük bir kısmı yurt dışında imkanların daha sınırsız olduğunu düşünüyor.

Gün geçtikçe gelecek kaygısı artan gençler, yurt dışında iş imkanı, eğitim kalitesi, ekonomi ve sosyal yaşantının daha gelişmiş olduğunu düşünüyor. Bu yüzden bir çok genç yurt dışına göç ediyor ya da bunu gelecek planları arasına alıyor. Kimi genç yurt dışına çıkıp mesleğini icra etmek isterken kimisi ise yurt dışında herhangi bir işte çalışabileceğini söylüyor.

Yurt Dışına Gitmek Çözüm Mü?

Ekran goruntusu 2023 11 06 130826

Yurt dışına gidip hayatına orda devam etme hayalini gerçekleştirerek 9 aydır Almanya’da yaşayan 23 yaşındaki Ali Kazan bu konuyla ilgili ” Türkiye çok güzel bir ülke ama özellikle iş imkanı ve eğitim gibi bir çok konuda gençlerin istek ve ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyor. Ne yazık ki ülkemizde daha 15-16 yaşından itibaren gelecek kaygısı hissedilmeye başlıyor. Son yıllarda Türkiye’de özellikle asgari ücretle geçinmek çok güç bir hal aldı bu yüzdendir ki benim gibi bir çok genç yurt dışına gidip hayat standartlarını yükseltmek istiyor. Bende uzun zamandır yurt dışına gidip orada kendime yeni bir düzen kurmanın hayalini kuruyordum 9 ay önce bir davetle Almanya’ya gittim. Almanya iş imkanı ve ekonomik anlamda gerçekten gelişmiş bir ülke ve bu yüzden özellikle genç kesimi cezbediyor. Alışma ve dil öğrenme konusunda yaşadığım zorluğu göz önünde bulundurmazsak ekonomik ve psikolojik anlamda çok rahatladım. Gelecek kaygısının üzerimde yarattığı özgüvensizliği ve depresif ruh halini atlattım.” dedi. ”Yurt dışına gitmek bir çözüm mü” sorusuna ise daha iyi bir çözüm yolu bulana kadar en iyi çözümün bu olduğu cevabını verdi. (Emine Sümer)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt sezonu başladı

karabukte asfalt sezonu basladi FMp8yrSf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.

Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin