Bartın Üniversitesinde (BARÜ) araştırmacı olarak görev alan Dr. Aykut Çağlar’a Genç Araştırmacı Ödülü verildi.
Bartın Üniversitesi’nde (BARÜ) ihtisaslaşma alanı olan ve ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları ile desteklenen ‘Akıllı Prototip Oluşturma ve Kontrol Laboratuvarı’ projesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) doktora sonrası araştırma bursiyeri olarak görev alan Dr. Aykut Çağlar, Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Kongresinde genç araştırmcı ödülüne layık görüldü.
Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Kongresi (IHTEC 2024) yurt içi ve yurt dışından alanında uzman çok sayıda konukların katılımıyla gerçekleştirildi. Üretim ve dönüşüm dâhil olmak üzere hidrojen teknolojileriyle ilgili çeşitli konuları kapsayan kongrede, hidrojen enerji teknolojileri konusunda ulusal ve uluslararası boyutta kabul gören başarılı çalışmaları bulunan bilim insanları da ödüllendirildi. BARÜ’de yürütülen ‘Akıllı Prototip Oluşturma ve Kontrol Laboratuvarı’ projesinde araştırmacı olarak yer alan Dr. Çağlar bu alanlardaki başarılı çalışmalarından dolayı ‘Genç Araştırmacı Ödülü’ne layık görüldü. Üreten Üniversite” hedefinde büyük gayret gösterdiklerini ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak bilim ve teknoloji geliştiren nitelikli insan gücü yetiştirmeyi sürdürüyoruz. Elde edilen başarılara her geçen gün yenilerini ekliyor, bölgemizden başlayarak ülkemizin gelişimine katkılar sunuyoruz. Bu doğrultuda bilimsel gelişimimize katkı sağlayan çalışmalarıyla ‘Genç Araştırmacı Ödülü’ne layık görülen YÖK Doktora sonrası araştırma bursiyerimiz Dr. Aykut Çağlar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.


389
Gen Araştırmacı ödülü Dr. Çağlar’a
120
Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 470 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, bir iş yeri ile bir eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yapılan aramalarda 470 adet sentetik ecza hapı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet havalı tabanca, 65 adet 9 milimetre çapında fişek, 11 adet av fişeği ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin TL nakit para ele geçirildi.
Konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

