Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Haziran, 2017 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Fitreci ve Zekatçı  Dilenciler

Kimi Fitre istiyor, kimi  Zekat, hepsinin ortak noktası ise duygu sömürüsü. Manevi ortamın yoğunlaştığı Ramazan ayında  merhamet hislerini ve dini duyguları istismar eden dilenciler  şimdilerde Fitre ve Zekat istemeye başladılar.

İhtiyaç sahibi ile duygu sömürüsü yapanları ayırt etmenin güçlüğünü yaşadıklarını belirten birçok vatandaş, bazen çaresiz kaldıklarını dilenciliği meslek edinenler ve duygu sömürüsü yapanlar yüzünden kimseye güvenemediklerini ifade ettiler.

Özellikle manevi iklimin hakim olduğu  Ramazan ayında artış gösteren dilenci sayısına dikkat çeken vatandaşlar Karabük’e değişik illerden de dilencilerin geldiğini de belirterek, dilencilerin her gün sabah saatlerinde evlerinin önüne kadar ve işyerlerine kadar geldiğini ve  caddelerde de dilenciler nedeniyle rahat yürüyemediklerini söylediler.

Her köşe başında dilenci olduğunu belirten vatandaşlar, bazılarının çocuklarıyla kaldırımda oturduğunu, bazılarının da cami çıkışlarında beklediğini belirterek,  “Karabük’te  her geçen gün dilenci sayısı artmakta. Her köşe başında her kaldırımda bir dilenci var. Sabahları evlerimize, işyerlerimize kadar geliyorlar. Caddelerde rahat yürüyemiyoruz. Çocuklarını kucaklarına alıp kaldırımda yolumuzu kesiyorlar. Artık Fitre ve Zekat istemeye başladılar. Bunlar için caydırıcı cezalar kesilmeli. Biz bunlardan bıktık artık . Milletin duygularını sömürüyorlar” dediler.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin