Fırınlarda ramazan hareketliliği

Nurettin Acar tarafından
26 Nisan, 2020 11:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Korona virüs (Covid-19) tedbirleriyle birlikte girilen ramazan ayı dolayısıyla fırınlarda hareketlilik başladı. Karabük'te, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fırınlarda hareketlilik başlarken, fırınlar korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara da riayet ediyor. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda iftardan iki saat önce pide üretimini durduracak olan fırınlar, iftar vaktine kadar satış yapabilecek. Ayrıca ramazan ayı süresince il genelinde fırınlarda yoğunluk oluşmasını engellemek amacıyla, 40 metrekare ve üzeri büyüklükteki fırınlarda sosyal mesafe dikkate alınarak fırın çalışanlar haricinde en fazla 3 kişi aynı anda içeri alınacak. 40 metrekareden daha küçük fırınlarda ise fırın çalışanları haricinde aynı anda en fazla 2 kişi içeri alınabilecek. Ramazan ayı dolayısıyla yoğunluğun yaşandığı fırınlar, giriş çıkışın kısıtlandığı köylere de ekmek ve pide servisi başlattı. Kalenderler Safranbolu Somun Ekmeği Fırını sahibi Mustafa Gezgen, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayına yoğun bir iş temposuyla başladıklarını söyledi. Korona virüs nedeniyle bu ramazan ayının nasıl geçeceğini kestiremediklerini ifade eden Gezgen, "Korona virüs bütün sektörleri etkilediği kadar olmasa da bizi de mutlaka etkilemiş durumda. Bu sektörün gıda sektörü olmasından dolayı belirli bir kapasitede çalışıyorduk ramazan heyecanıyla ne olacağını tahmin edemiyoruz. Her seneki ramazan gibi yoğun temponun olacağını beklemiyoruz" dedi. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 26 Nisan Pazar saat 24.00'a kadar köylere giriş ve çıkışların kısıtlandığını, köylere ekmek ve pide servisi yaptıklarını aktaran Gezgen, şunları kaydetti: "Köyde kalan 65 yaş üstü ve diğer köy halkının ekmek ve pidelerini gönderdik. Onları da ekmeksiz ve pidesiz bırakmıyoruz. Onlarında yoğunluğunun devam etmesinden yoğun üretim kapasitemiz var. İlave personel ekledik. Salgın koşulları içerisinde gayet makul olumlu bir karar, buna da uymak zorundayız. İftardan önce 17.00'da üretim bitecek, stokladığımız ekmek ve pideleri istediğimiz saate kadar satacağız. Bu hastalığın bir an önce bitmesi için bizimde bir desteğimiz, katkımız olursa ve elimizden gelen ne ise onu sağlayacağız."

Samsun TSO’dan “Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı” eğitimi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle, iş dünyasının temsilcilerine yönelik Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi.
STSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, Oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle, Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi. Yılın birinci eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan ODTÜ Teknokent EEN2EIC Sorumlusu Hakan Keskin, ‘EIC Accelerator Programı ve müracaat süreçleri’, ‘destek bilgilendirme’, ‘mülakat aşaması’ ve ‘iyi uygulama örnekleri’ hakkında sunum yaptı.
Düzenlenen eğitimin değerine işaret eden STSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği üzere odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir ortaya geliyoruz. Yılın birinci eğitimi de bunlardan biri. İştirakçiler düzenlediğimiz eğitimle birlikte Avrupa’da yenilikçi projelerini desteleyecek fırsatları keşfetme fırsatı buldu. EIC Accelerator programı, yüksek riskli ve yenilikçi projelere sahip KOBİ’lere ve girişimcilere finansal takviye sağlar. Bilhassa, pazar oluşturabilecek yahut büyük ölçekte dönüştürücü tesir oluşturabilecek yenilikler geliştiren şirketlere odaklanır. Programın maksadı teknolojik yahut iş modeli olarak yenilikçi projelerin pazarla buluşmasını sağlayıp, radikal teknolojilerin ticarileştirilmesi, erken evre projelerde finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olup risklerin azaltılması ve KOBİ’lerin global pazardaki rekabet gücünü arttırmaktır. Dal sonlandırılması bulunmayan EIC Accelerator programı kapsamında prototip geliştirme, test, doğrulama ve pilot projeler üzere faaliyetler için finansman, sermaye takviyesi, danışmanlar ve mentörler tarafından rehberlik ve potansiyel iş ortaklarına ve yenilikçi ekosistem aktörlerine erişim dayanağı sağlanmaktadır. Yıl boyunca değişik başlıklardaki eğitimlerle üyelerimizle bir ortaya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.