blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Temmuz, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Fındık üreticilerine yüzde elli bedelle hasat filesi desteği

Zonguldak Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Vilayet Özel Yönetimi tarafından desteklenen proje kapsamında, Alaplı İlçesinde yüzde 50 hibeli fındık toplama filesi dağıtımı gerçekleştirildi.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde gerçekleşen merasime Zonguldak Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağa’nın, Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Zonguldak Milletvekilleri, ilçe protokolü ve çok sayıda üretici katıldı.
Törende konuşan Vilayet Müdürü Nihat Ağan, Türkiye’nin dünya fındık üretiminde kıymetli bir hisseye sahip olduğunu vurgulayarak, Zonguldak’ın alan ve üretim açısından ülke sıralamasında üst sıralarda yer aldığını tabir etti. Vilayet Müdürü Nihat Ağan, yüzde 50 hibe takviyeli kırsal kalkınma takviyeleri kapsamında Zonguldak’ın, 249.568 dekar alanda üretim yaparak Türkiye genelinde alan bakımından 7’nci, 39.531 tonluk üretimle ise 6’ncı sırada yer aldığını belirtti. Vilayet Müdürü Nihat Ağa’nın yaptığı konuşmasında, "Fındık toplama filelerinin yüzde 75’inin Alaplı ilçesindeki üreticilere ulaştırıldı ve toplamda 182 üreticiye birer dönümlük file teslimatlarını gerçekleştiriyoruz. Bu filelerin personellik maliyetlerini %25 ila %40 oranında düşürdüğü üzere daha pak ve verimli bir hasat sağlayacaktır" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin