Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
04 Aralık, 2023 15:30 tarihinde yayınlandı
0

Filistinli Şehitler İçin Fidan Diktiler

Özçelik-İş Sendikası Hak-İş ile birlikte  Filistinli şehitler anısına Hak-İş Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan dikti.

Fidan dikim etkinliğine Hak-İş Konfederasyonu  Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Özçelk-İş Sendikası  Genel Başkan Yardımcıları Bayram Altun, Mustafa Kılıç, Aydın Baysal, Şerafettin Koç, Genel Sekreter Ahmet Çolak, Hak-İş İl Başkanları, Genel Merkez personeli ve çok sayıda Hak-İş’li katıldı.

MANSETFilistinli Sehitler Icin Fidan Diktiler 2 jpg

“250 FİDAN ŞEHİTLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU”
Hak-İş Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na Gazze’de şehit olan 250 kişinin adlarına fidan dikimi gerçekleştirildiğini ifade eden Genel Başkan Mahmut  Arslan, “Bugün 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü için buradayız. Dünya Filistin Günü’nün BM tarafından ilan edilmesi 1978 yılıdır. Ancak esas garabet 1947 yılında Filistin’in bölündüğü gündür. BM ne yazık ki galip devletler ve emperyalistler üzerinden Filistin topraklarını 1947’de ikiye böldüler. Aradan 32 yıl geçtikten sonra 29 Kasım’ı Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak, güya Filistinlilerin gönlünü almak için yaptılar. Burada bile bir ihanet ve iki yüzlülük var” diye konuştu.

MANSETFilistinli Sehitler Icin Fidan Diktiler 1 jpeg
Genel Başkan  Arslan, 29 Kasım 2022 tarihinde Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle “Filistin Davasını Destekleyen Türk Şahıslar” ödül töreninde, kendilerine Filistin Devleti “Dostluk Yıldızı” nişanı takdim edildiğini anımsatarak, Hak-İş’in Filistin davasına verdiği desteğe dikkat çekti.

MANSETFilistinli Sehitler Icin Fidan Diktiler 1 1 jpg

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından Hak-İş Konfederasyonu Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na 250 şehidin anısına fidan dikildi ve fidanlara şehitlerin isimleri asıldı.

(Yusuf Korkmaz)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
MANSETTALTIN SAFRANDA MESALE YANDI
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Haziran, 2026 14:52 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

ALTIN SAFRAN’DA MEŞALE YANDI

SAFRANBOLU 4 GÜN BOYUNCA KÜLTÜR VE SANATLA NEFES ALACAK

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Cittaslow unvanını taşıyan Safranbolu’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Türkiye’nin en köklü ve en uzun soluklu belgesel film festivalleri arasında gösterilen organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden yönetmenleri, yapımcıları, jüri üyelerini ve sinemaseverleri tarihi kentte buluşturdu.

Açılış öncesinde Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, festival alanını ziyaret ederek Festival Komite Başkanı ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye başarı dileklerini iletti.

Festival jürisinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan jüri üyeleri, Altın Safran’ın Türkiye’nin en saygın belgesel film organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak finale kalan eserlerin yüksek kalitesine dikkat çekti.

Yoğun katılımla gerçekleşen açılış programında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kentin geçmişini koruyarak geleceğe taşıyabilen ender yerleşimlerden biri olduğunu belirterek, “Safranbolu aslında büyük bir belgeselin canlı kahramanıdır. Sokakları, konakları, hanları ve insan hikâyeleriyle yaşayan bir hafızaya sahiptir. Belgesel sinema da tam olarak bunu yapar; hatırlatır, kayıt altına alır ve gelecek kuşaklara aktarır” dedi.

Belgesel sinemanın insanlığın ortak hafızasını canlı tutan önemli bir sanat dalı olduğunu ifade eden Köse, kültür ve sanatın farklı coğrafyaları ortak duygularda buluşturan güçlü bir köprü görevi gördüğünü söyledi. Safranbolu’da kültür ve sanatın yalnızca bir etkinlik değil, aynı zamanda bir kalkınma modeli olarak görüldüğünü kaydeden Köse, festivalin de bu anlayışın en önemli yansımalarından biri olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından festival meşalesi protokol üyelerinin katılımıyla yakılarak 27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali resmen başladı.

FESTİVAL COŞKUSU DEVAM ETTİ

Festival coşkusu gece boyunca müzik ve eğlence etkinlikleriyle devam etti. Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen programda sahne alan yerel müzik grubu Safran Ekspres, seslendirdiği eserlerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden yüzlerce kişi festival heyecanını paylaşırken, gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan DJ Aytuğ Özdemir de performansıyla coşkuyu zirveye taşıdı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklere katılan Başkan Elif Köse de vatandaşlarla birlikte festival heyecanını yaşadı. Dört gün sürecek festival boyunca belgesel film gösterimleri, söyleşiler, paneller, sergiler ve çeşitli kültürel etkinliklerle Safranbolu, kültür ve sanatın merkezi olmaya devam edecek.

 

MANSETALTIN SAFRANDA MESALE YANDI 6 MANSETALTIN SAFRANDA MESALE YANDI 7

Bizi sosyal medyadan takip edin