Etiketler Değişmeye Başladı! - Karabük Haber Postası
6769527fd6f3b
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
23 Aralık, 2024 15:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Etiketler Değişmeye Başladı!

Yeni Asgari Ücretin açıklanmasında sona yaklaşılırken,  hem zincir marketler, hem de yerel marketler etiket değiştirme yarışına girdi.

Yeni asgari ücretin açıklanmasında son viraja girilirken, marketlerde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Hem zincir marketler hem de yerel marketler, fiyat etiketlerini yeniden düzenleme yarışına girdi.  Karabük’te zincir market ve yerel market çalışanlarının sabah saatlerinden itibaren ellerinde barkod okuyucular ve fiyat değişim listeleriyle reyonlarda hareket ettiği görüldü. Gıdadan temizlik ürünlerine, kozmetikten ambalajlı gıdalara kadar hemen her kategoride fiyatların yeniden güncellendiği gözlendi.  Zincir marketlerin özellikle temel gıda ve temizlik ürünlerinde daha hızlı fiyat artışına gittiği öne sürülürken, yerel marketlerde de benzer bir tablo yaşanıyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Asgari ücret zammı açıklanmadan önce marketlerde başlayan fiyat artışları vatandaşların tepkisine neden oldu. Zincir ve yerel marketlerin raflarındaki etiketlerin sık sık değiştiğini gören vatandaşlar, bu durumu fırsatçılık olarak nitelendirdi.

“Daha maaş açıklanmadı ama etiketler çoktan değişmeye başladı” diyen vatandaşlar, markette alışveriş yaparken fiyatların bir hafta öncesine göre ciddi şekilde yükseldiğini belirttiler. Vatandaşlar,  “Her maaş zammında aynı senaryoyu yaşıyoruz. Önce zam geliyor, sonra maaş. Olan yine bize oluyor” dedi.

Marketlere her girdiklerinde yeni bir sürprizle karşılaştıklarını ifade eden vatandaşlar,  “Bugün aldığımız ürün, yarın aynı fiyatta olmuyor. Bu kadar hızlı değişen etiketlere artık yetişemiyoruz” diye konuştular.   Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar,  market fiyatlarının daha sıkı denetlenmesini ve bu tür fiyat artışlarının önüne geçilmesini talep etti. “Asgari ücret artışını kutlayacak halimiz kalmıyor. Artış gelmeden cebimizden çıkıyor,” diyen vatandaşlar, fiyat artışlarının önlenmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin