Ramazan Öztürk tarafından
02 Mayıs, 2024 14:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Et ve Süt Kurumunun Şube Açması Engelleniyor mu?

Son günlerde gelen zamlarla Karabüklülerin de şikayet ettiği et ve süt ürünlerindeki fiyat artışlarının bir türlü önüne geçilemezken, Et ve Süt Kurumunun Karabük'te şube açmasının et kartelini elinde bulunduran ve hayvancılıkla uğraşan yerel marketler tarafından engellendiği ifade ediliyor.

Piyasada kilogram fiyatı 650 TL’ye kadar çıkan et fiyatları, vatandaşların ekonomisini zorlarken, birçok vatandaş için ucuz Et'e ulaşmak artık hayal oldu.  Sürekli artan et fiyatları karşısında ete biraz daha hasret kalan vatandaşlar Kurban Bayramını iple çekmeye başladı. Boğazlarından bir lokma etin Kurbandan Kurbana geçtiğini ifade eden vatandaşlar, ülke genelinde çok kısıtlı satış mağazası bulunan Et ve Süt Kurumu'nun Karabük'te şube açmasını istediler. Et ve Süt Kurumunun Karabük'te mağaza açması ile bir nebze de olsa ucuz et yiyebileceklerini belirten vatandaşlar bu konuda yöre milletvekillerinden destek istediler. Vatandaşların bu çağrısı karşılık bulur mu bilinmez ama Karabük'te hayvancılık işi uğraşan marketlerin Et ve Süt Kurumu'nun şube açmasını istemediği, hatta Karabük'te et fiyatlarının artmasında bunların önemli bir rolünün olduğu ifade ediliyor. "UYGUN FİYATA ET TÜKETMEK İSTİYORUZ" Et ve Süt Kurumunun bir şubesinin Karabük'te açılması için çağrıda bulunan vatandaşlar, uygun fiyatlı et tüketmek istediklerini belirterek, "Her gün et ve süt ürünlerine gelen zamlar et ve süt ürünlerine ulaşmamızı mümkün olmuyor. Bu nedenle devlet eliyle satılan et ve süt ürünlerine ulaşmak için Et ve Süt Kurumunun Karabük'e açılmasını istiyoruz. Bu konuda yöre Milletvekillerimizin bir an önce harekete geçmesini istiyoruz" dedi. BÖLGENİN EN PAHALI ETİNİ KARABÜK YİYOR Daha önce Gazetemizde dile getirdiğimiz gibi bölgenin en pahalı etini yine Karabük yiyor. Zonguldak, Kastamonu ve Bartın'da et fiyatlarının Karabük'e bakarak daha ucuz olduğu gözlenirken, et fiyatlarının Karabük'te bu denli artış göstermesine yetkililerin sessiz kalması da bir başka eleştiri konusu oluyor.

Yorumlar

  1. Selami GÖREN

    Tok aç’ın halinden anlamaz demiş atalarımız.Her şeyin bir ederi var bunu da kontrol edecek olan kurumlar ile vali belediye.Ama neredeee .onlar istedigi yerden alır yer halkı kim düşünecek😠

Yeni yorumlara kapalı.

Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da insan ticareti şebekesi çökertildi

Samsun’da insan ticareti ve fuhşa aracılık eden cürüm şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü grupları, yabancı asıllı bayanları fuhşa zorlayan, internet üzerinden ilan vererek bu suça aracılık eden ve haksız yarar sağlayan şüphelileri tespit edip takibe aldı. Titizlikle yürütülen çalışmaların akabinde Samsun ve Denizli’de eş vakitli operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 3 kuşkulu gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden T.A. (34) isimli denetim kuralıyla özgür bırakılırken, S.M.K. (45) ve D.B. (51) ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, insan ticareti ve fuhşa aracılık eden cürüm örgütlerine karşı çabanın kararlılıkla sürdüğünü belirterek, hatalıların adalete teslim edilmesi için operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.