blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Aralık, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar’da eğitim, kültür ve turizm potansiyeli artırılacak

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eskipazar Belediye Lideri Serkan Cıva ile bir ortaya gelerek bölgesel iş birlikleri ve projeler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.
Eskipazar’da düzenlenen toplantıda, Karabük Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Kısmı Öğretim Üyesi ve Hadrianopolis Antik Kenti Hafriyat Lideri Doç. Dr. Ersin Çelikbaş, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Murat Dağcıoğlu, Eskipazar Belediye Lider Yardımcısı Murat Ünnü ve Strateji Geliştirme Müdürü Nuri Sarıkaya da bulundu.
Toplantıda, Eskipazar’ın eğitim, kültür ve turizm potansiyelini artırmak ismine yapılabilecek projeler ele alındı. Bilhassa Hadrianopolis Antik Kenti’ndeki arkeolojik hafriyatlar ve bu bölgenin turizme kazandırılması konusunda iş birliği imkanları değerlendirildi. Ayrıyeten, meslek yüksekokullarının ilçedeki gençlere sağladığı eğitim imkanlarının geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin bölgesel kalkınmaya katkı sağlama misyonu çerçevesinde Eskipazar’daki projelere takviye olmaya devam edeceğini belirtti. Belediye Başkanı Cıva ise üniversite ile yapılan bu iş birliğinin ilçenin gelişimi açısından büyük kıymet taşıdığını tabir etti.
Görüşme Lider Cıva’nın Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ikram takdimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de fırtına çatıları uçurdu, ağaçlar devrildi

Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde tesirli olan fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devirildi.
Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde akşam saatlerinde birdenbire başlayan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle birçok binanın çatısı uçarken, kimi ağaçlar devrildi, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda, fırtına nedeniyle geniş çaplı elektrik kesintileri yaşandı. Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde birçok mahalle karanlığa gömüldü.
Olayın akabinde AFAD, belediye ve elektrik dağıtım grupları bölgede çalışma başlattı. Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, vatandaşlar ise yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı.
Yetkililerden alınan bilgiye nazaran fırtınanın tesirli olduğu bölgelerde güç arzının yine sağlanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.