Reklam
Reklam
EFLKAIN
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
14 Mart, 2024 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Ertuğrul’dan Eflani’ye Doğalgaz Müjdesi!..

AK Parti Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, ilçeye doğal gaz getirilme kararını açıklayarak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin iddialarına cevap verdi.

AK Parti Eflani Seçim Bürosu’nun açılışı Milletvekili Ali Keskinkılıç, İl Başkanı Ferhat Salt ve partililerin katılımıyla yapıldı. Programda konuşan AK Parti Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, vatandaşlara doğal gaz müjdesini verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ‘Milletvekillerinin Eflani için bir talepte bulunduğunu duydunuz mu? 15 senedir Eflani için havaalanı diyorum. Ne bir Eflanili ne de belediye başkanı sahip çıkmıyor’ söylemlerine cevap veren Ertuğrul, “15 senede üç sefer, 5 seneden, 5 seneye, seçim zamanı geliyorsunuz. Burada havaalanı diyorsunuz ama havaalanı eğer gerekliyse Karabük’teki projelerinizde niye yer vermediğinizi söylemiyorsunuz. Yani Eflani halkı o kadar saf değil, dalga geçilecek insanlardan oluşmuyor. Vergili, eğer bu konuda ciddiysen ben size daha önce de tenkitte bulundum. Düşün önümüze. Gidelim bakanlıklara, vekillerimize. Şuanda hükümet AK Parti. Siz de bu Cumhur ittifakının bir ortağı olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Bugüne kadar eski vekillerimize, yeni vekillerimize hiçbir şey söylediniz mi? Talepte bulundunuz mu? Meclise gittiniz mi? Bakanlığa gittiniz mi? Ben bu konuyu ciddiye aldım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına gittim, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünde bu konuyu tepeden tırnağa araştırdım. Niye olmayacağını, niçin bunu, bu işin hayal ürünü olduğunu ayrıntılı bir şekilde merak edenlere anlatabiliriz” dedi.

Ertuğrul, Vergili’nin ‘Bir hükümet konağı binasını yapamamışlar’ söylemine karşılık şunları söyledi: “Hükümet konağı binasının yapımına çoktan karar verdik. İhale oldu. İhalede, projede değişiklikler öngörüldüğü için yarım kaldı. Ama hükümet konağı buna yine bizim yaptığımız binada 7 bin 700 metrekare Eflani Belediyesi’nin üretmiş olduğu arsa üzerine kurulan binada hiç sıkıntısız faaliyet gösteriyor. Eğer belediye Eflani gibi yerde hizmet yapacaksa iktidardan olmalı. Arkasında milletvekili, il başkanı, bakanlar, hükümet olmalı. Aksi halde hiçbir şey yapamazsınız. Sadece çiçek sularsınız, yerleri süpürürsünüz.”

Vatandaşlara doğal gaz müjdesini veren Ertuğrul, “Vergili, ‘Doğal gaz bugüne kadar neden gelmemiş? Çünkü sizden isteyen yok’ demiş. 3 tane Milliyetçi Hareket Partisi mecliste üyesi var. Bu üyelerle birlikte biz bu kararı aldık. Milletvekilimiz müjdeyi versin diye açıklama yapmadan önce onlara da izah ettim. Bu karar çıktı. Doğalgaz geliyor dedim. Bunlar birbirinden o kadar kopuk ki. Kimin ne dediği belli değil. Birisi geliyor ağzına geleni söylüyor geliyor, biz Cumhur İttifakıyız diyor. Öbürü diyor benim üyeliğim hala AK Parti’de devam ediyor diyor. Böyle karşımızda karmakarışık bir yapı var. Ben sizin vicdanınıza bırakıyorum, insafınıza bırakıyorum” diye konuştu. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
w23
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Haziran, 2026 14:48 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Kirkille TOKİ’de Çöp Tepkisi

Safranbolu Kirkille TOKİ Konutları’nda çöp konteynerlerinin günlerdir dolu olduğu iddia edildi. Bölge sakinleri, üç gündür toplanmayan çöpler nedeniyle atıkların konteynerlerin dışına taşarak çevre kirliliğine neden olduğunu belirtti.

Vatandaşlar tarafından gönderilen görüntülerde, konteynerlerin tamamen dolduğu ve bazı atıkların yerlere bırakıldığı görüldü. Özellikle sıcak havaların etkisiyle kötü koku oluştuğunu belirten bölge sakinleri, durumun hem çevre kirliliğine hem de halk sağlığı açısından olumsuzluklara yol açabileceğini dile getirdi.

Kirkille TOKİ sakinleri, yetkililerin soruna çözüm bulmasını ve çöp toplama çalışmalarının düzenli şekilde gerçekleştirilmesini talep etti. Vatandaşlar, konteynerlerin kapasitesinin artırılması veya toplama sıklığının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin