CHP İl Başkanlıkları, zamları protesto etmek için 81 ilde eşzamanlı basın açıklaması yaptı. CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten, "Türkiye'yi uçuracağız, ülkemizi dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız’ dediler, dünya sefalet liginde ilk 10'a soktular. Halka ekonomik soykırım uyguladılar"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütleri AK Parti hükümeti tarafından yapılan zamları, 81 ilde eşzamanlı düzenlediği basın açıklamalarıyla protesto etti.
CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten, "Türkiye'yi uçuracağız, ülkemizi dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız’ dediler, dünya sefalet liginde ilk 10'a soktular. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hane sayısını 4,5 milyona çıkardılar. Halka ekonomik soykırım uyguladılar” dedi.
“HALKIN DERDİ, SARAY’IN DERDİ OLMUYOR”
CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten “AKP iktidarında iki Türkiye var; biri Saray'ın Türkiye'si, diğeri ise vatandaşın Türkiye'si. Saray’ın Türkiye'sinde ‘Elektrik faturasını ödeyemedim, doğal gaza da zam gelmiş’ gibi dertler yok. ‘Ulaşım bedeli aldı başını gitti, bu bayram da köye bile gidemedik’ gibi halkın gündelik sorunları yok. Markete gidildiğinde ‘Bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız’ feryadı yok. Kira derdi yok. Kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok. Saray'da, bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının; yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan ailelerin, tenceresini kaynatamayan kadınların çaresizliği yok. Saray'ın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görünmüyor. Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Saray’ın Türkiye'si, satamadığı için ürününü dalından toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber. Halkın derdi, Saray’ın derdi olmuyor. Nasıl olsun ki? Saray'ın Türkiye'sinde Beşli Çeteler var, dolar bazında ihale alanlar var, dolarla gelir garantili yollar, köprüler, hastaneler yapanlar var, dolarla devlete borç para verenler var, 4-5 kurumdan birden maaş alanlar var. Vatandaşın Türkiye'si ise yangın yeri. Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç" dedi.
“TÜRKİYE'Yİ SEFALET LİGİNDE İLK 10'A SOKTULAR, HALKA EKONOMİK SOYKIRIM UYGULADILAR”
Saray ile halk arasındaki duvarı kaldıracaklarını ve halkın iktidarını kuracaklarını ifade eden Erten; '' ‘Türkiye'yi uçuracağız, ülkemizi dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız’ dediler, dünya sefalet liginde ilk 10'a soktular. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hane sayısını 4,5 milyona çıkardılar. Halka ekonomik soykırım uyguladılar. Erdoğan, ÖTV'yi artırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Çakma ekonomist, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor. 85 milyonu Beşli Çetelere mahkum ediyor. Kasası boşalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, eşitlik liginde küme düşmüş bir ülkeye dönüştürüldük. Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz; bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye'yi Neron'dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz, halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)
Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı.
Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı
Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü.
Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.