Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2017 14:20 tarihinde yayınlandı
0

Ertelenen Çocuk Şenliği Yapıldı

 

Karabük Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında  Kent Meydanında yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle 29 Nisan Cumartesi gününe ertelenen Çocuk Şenliği yapıldı. Kent Meydanında düzenlenen şenliğe  aileleriyle birlikte gelen çocuklar, eğlence ve neşe dolu bir gün geçirdi.

Meydanda kurulan dev oyuncaklarda gönüllerince eğlenen çocuklar  keyifli gün geçirirken, Kent Meydanına kurulan çeşitli oyun parklarında doyasıya eğlendiler.
Öte yandan meydana kurulan platformda gün boyunca şarkılar çaldı. Çocuklar için yarışmalar, animasyon gösterileri düzenlendi. Yüzler boyandı, macunlar, balonlar dağıtıldı. Kent Meydanında yapılan kutlamalara sadece çocuklar değil, 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwwwwwwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Mayıs, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere ‘Uygulayıcı Üretici Belgesi’ eğitimi verildi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik düzenlenen “Uygulayıcı Üretici Belgesi” eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Eğitimler, Müdürlük bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Deniz Oral tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında verildi. Programda modern ilaçlama teknikleri, uygulamada dikkat edilmesi gereken kritik noktalar, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, iş sağlığı tedbirleri ile çevre ve insan sağlığını koruma yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Yetkililer, bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve güvenli şekilde uygulanmasının toprağın korunmasına, sürdürülebilir üretime ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üreticiler, kendi arazilerinde uygulama yapma yetkisi kazanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor; bilinçli, güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretim için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin