Trabzon’un Maçka ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu 11 Ağustos 2017 tarihinde şehit edilen Eren Bülbül ölümünün 7. yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Trabzon’un Maçka ilçesinde Köprüyanı Mahallesinde 11 Ağustos 2017’de terör örgütü mensuplarının hırsızlık için girdiği evlerini güvenlik güçlerine göstermek için giderken açılan ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olan Eren Bülbül ölümünün 7. yılında anıldı. Mezarı başındaki anma programına, annesi Ayşe Bülbül ve kardeşlerinin yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Maçka Kaymakamı Şahin Demir, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Sg. Binbaşı Aytaç Bayırlı ve vatandaşlar katıldı.
Şehit olmadan önce sosyal medya hesabında ’Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’ paylaşımının ortaya çıkmasıyla, Türkiye’yi hüzne boğan Eren Bülbül’ün mezarı başında dua edildi, mezarına çiçekler bırakıldı, Kuran-ı Kerim okundu.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise ’biz bir ölür bin diriliriz’ diye sözlerine başlayarak, “Bu şekilde olan ölüm bizim için bayramdır. Bu bir yok olma değil, var olmanın bir başlangıcıdır. Biz bunu böyle biliyor, böyle inanıyor ve bizden sonrakilere de böyle aktarıyoruz. Bugünün hatırasında iki tane şehidimiz ile baş başayız. Ferhat Gedik şehidimize de, ailesine, bu vesileyle silah arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Eren Bülbül’ümüz hala 15 yaşında. O artık cennete uçan bir melek. Bizi üzen onun yokluğu. Ailesini üzen onun fiziken yokluğu ancak biz inanıyoruz ki birlikteyiz. O da burada, bizimle” diye konuştu.
“7 değil 77 yıl gibi”
Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül acısının dinmediğini dile getirerek, “Evladımın bugün 7. ölüm yıldönümü, benim için 77. yıldönümü gibi. Tabi ki bu kadar insanımız buraya geldiler, bu gurur verici. Bu gurur benim içimde bir ömür boyu gidecek ama acım da büyük. Benim bugün en acı günüm. Konuşacak gücüm yok. Buraya gelenlerden Allah razı olsun, vatan sağ olsun” dedi.


’Eren’siz geçen 7 yıl
Karadeniz Sahil Yolu viyadüklerle Değirmendere Tüneli’ne bağlanıyor
Trabzon’da Değirmendere Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu’nu birbirine bağlayacak ulaşım projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. 585 metre uzunluğundaki ana köprü ile 697 metre uzunluğundaki kol bağlantılarından oluşan Değirmendere Viyadüğü’nde fore kazık ve plastik kazık imalatları devam ediyor.
Proje kapsamında toplam 721 adet ve 13 bin 520 metre uzunluğunda fore kazık ile 750 adet ve 15 bin 176 metre uzunluğunda plastik kazık yapılması planlanıyor. Çalışmalar çerçevesinde bugüne kadar 10 bin 358 metre plastik kazık ile 473 adet ve 8 bin 648 metre fore kazık imalatı tamamlandı. Viyadük ayaklarında çalışmaların sürdüğü belirtilirken, Değirmendere Genişletme Köprüsü’ndeki çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki ulaşımı rahatlatması hedeflenen proje kapsamında, Sahil (Liman) Kavşağı’nın oluşturulması için gerekli tahkimat ve anifer blok çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.
Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan proje sayesinde Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi. Genç “Bir taraftan Çukurçayır’daki Kanuni Bulvarı platformunu Değirmendere Vadisi’ne bağladık yani şehir içi bağlantısı sağlandı. Diğer taraftan ise güneyden gelen, yani Maçka Vadisi’nden gelen ana devlet karayolunu bir tünelle bu yola bağlayarak doğrudan sahil yoluna ulaştırıyoruz. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Tüneller hemen hemen bitmek üzere. Bu proje, Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltacak, mevcut yol ise iç servis yolu hâline gelecek. Transit trafik tünellere yönlendirilerek, Değirmendere Vardallar Kavşağı olarak bilinen noktadan doğrudan sahil yoluna aktarılacak. Bütün bunlar, şehrimiz için önemli ulaşım yatırımlarıdır” diye konuştu.

