Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2016 08:20 tarihinde yayınlandı
0

Engellilerin Hazırladığı Aşureler Dağıtıldı

ÇANKIRI Belediyesi, Muharrem ayı münasebeti ile vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinlikte aşure yapımı ve dağıtımına bu yıl engelliler de katıldı. Belediye Engelli Koordinasyon Merkezi üyelerinden engelli vatandaşlar, sabah saatlerinde başlayan aşure yapımına yardım etti. Kimi kayısı doğradı, kimi fındık ayıkladı, kimi de büyük kazanlarda tüm malzemeleri karıştırdı. Engelliler, yardım etmenin sevincini yaşarken aileleri de onların mutluluğunu izledi. Anneler, “Yavrularımızın şefkate ve güler yüze ihtiyaçları var. Başka bir şeye ihtiyaçları yok. Başkanımıza bunu sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.” diyerek çocuklarının böyle bir etkinlik içerisinde yer almalarından duydukları gururu ifade etti. Muharrem ayı geleneğini yaşatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, engelliler ile birlikte Belediye hizmet binası önünde oluşturulan stantta, yapılan aşureleri vatandaşlara ikram etti. Beyaz Masa personelinin de katıldığı etkinlikte iki bin kişiye aşure dağıtıldı. Aşure yapımına engellilerin de yardım etmesinden duydukları mutluluğu belirten Başkan Dinç, “Belediyemizce yapılan aşure yapım ve dağıtım sürecine katılan engelli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hayatın her anını birlikte paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Onların bu güzel yürekleri hepimize örnek olsun. Muharrem ayının bereketine ve birleştiriciliğine çok güzel bir örnektir. Biz bu yıl hep birlikte Çankırı için aşure yaptık.” diye konuştu. Dağıtılan aşurelerden alan vatandaşlar ise kendilerine yapılan ikramdan memnun kaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude engelsiz dusunceler kapsaminda munazara etkinligi duzenlendi mjqA5gnf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Engelsiz Düşünceler” kapsamında münazara etkinliği düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında düzenlenen münazarada, farklı konular öğrenciler tarafından tartışıldı.

Karabük Üniversitesi Felsefe Kulübü Münazara Topluluğu tarafından, (ÜNİDES) projesi kapsamında hayata geçirilen “Engelsiz Düşünceler” programı çerçevesinde münazara etkinliği gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencilerinin yanı sıra özel eğitim kurumu ve lise öğrencileri de yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Sosyal Kapsayıcılık” başlığı altında desteklenen programda, farklı eğitim seviyelerinden katılımcılar bir araya geldi.

Münazarada “İnsan Doğası ve Toplum”, “Suç ve Ceza” ile “Başarı ve Psikoloji” başlıkları ele alındı. İlk oturumda insan doğasının değişmez olup olmadığı tartışılırken, ikinci oturumda cezanın amacı değerlendirildi. Son oturumda ise başarıda duygusal zekâ ile analitik zekânın rolü üzerine görüşler paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin