Karabük Postası tarafından
11 Temmuz, 2024 10:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Engellilerin hayatına engel olmayın

Engelli vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılan düzenlemeler önemli olsa da, maalesef hala engelli park yerlerinin işgal edilmesi gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Türkiye'de 2023 yılı itibarıyla 2,5 milyondan fazla engelli vatandaşın olduğunu düşündüğümüzde, bu sorunun ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu anlayabiliriz. Engelli park yerlerini işgal edenler, Trafik Yasası'na göre suç işlemiş oluyorlar ve bunun cezası para cezası ile öngörülüyor. Ancak bu ceza genellikle işlenen suçun yarattığı sorunun ağırlığına kıyasla yetersiz kalabiliyor. Bir engelli için dışarı çıkmak, günlük işlerini halletmek bile büyük bir zorluk olabilirken, park yeri bulamamak bu zorlukları daha da artırıyor. Özellikle kamu kurumları ve özel işletmeler gibi toplu kullanım alanlarında, engelli vatandaşlar için ayrılan park yerlerine dikkat etmek ve bu alanları işgal etmemek herkesin sorumluluğunda. Trafik Kanunu net bir şekilde engelli olmayanların bu yerlere park etmesini yasaklıyor ve bu kurala uymak, toplumsal bir sorumluluktur.Bu konuda bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra denetimlerin de artırılması gerekiyor. Ayrıca, engelli park yerlerinin işgali durumunda uygulanacak cezaların etkinliği artırılabilirse, bu tür ihlallerin azalması mümkün olabilir.Sonuç olarak, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve onların da toplumun bir parçası olarak aktif bir şekilde yer alabilmelerini sağlamak hepimizin sorumluluğunda olan konudur.(kaynak:Simge AYKAN)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun klâsik konut mimarisini ve kültürel miras müdafaa yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Onarım Anabilim Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Kısmında ders verdi.
Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarış projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve muhafaza yaklaşımları yerinde incelendi.
Benha Üniversitesinden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik dizaynlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu konutları üzerinden Anadolu’nun klâsik konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.