Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2015 07:44 tarihinde yayınlandı
0

Engelliler, Farkındalık Oluşturmak için Yürüdü

ZONGULDAK 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Zonguldak’ta bir yürüyüş düzenlendi.
İlk olarak Madenci Anıtı’nda toplanan engelli öğrenciler ve vatandaşlar Gazipaşa Caddesi üzerinden Valilik Konağı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Valilik önünde düzenlenen törende Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende, İstiklal Marşı aynı zamanda işaret diliyle de okundu. Çok sayıda engelli öğrencinin ve vatandaşların katılım gösterdiği etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin yaptığı açıklamada, “Ülkemizde her yıl 10 Mayıs’tan itibaren Engelliler Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu yıl Engelliler Haftası Milletvekili Genel Seçimlerinin öncesine denk gelmiştir. TBMM’de temsil edilmek için yarışan siyasi partiler ve milletvekili adayları yayınladıkları belgelerle, bildirgelerle tüm vatandaşlara vaatlerde bulunmaktadır. Siyasi partilerin seçim bildirgelerinde engelliler artık sözü edilen bir toplum kesimi olmayı başarmışlardır. Bir anlamda siyaset, bizim farkımıza varmıştır. Çok geç de olsa bir başlangıç olması bu bakımdan bizim için sevindiricidir” ifadelerini kullandı.
Engellilerin sorunlarından da bahseden Şirin, “Kamu hizmetlerinin verildiği binaların yüzde kaçı engellilerin erişimine uygun? Buna hangi engelli evet diyebilir? Kaç seçim oldu, hala engelliler kucaklanarak sandık başına taşınıyor. Hala oyunu bir başkasının yardımıyla kullanmaya mecbur bırakılıyor. Engelliler çalışmak istiyor, iş imkanı sağlanmıyor, daha da kötüsü en başta devlet engellilere yasa ile ayrılmış binlerce kadroyu boş tutuyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamı sürekli daraltıldı. İnsanlar ek sağlık sigortası yaptırmaya mecbur edildi.
Çalışma hakkını, sağlık hakkını, erişim ve ulaşım hakkını özetle insanca yaşam hakkımızı kullanamaz durumdayız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin