Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2018 12:03 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:00
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Engelli aracıyla kazaya maruz kalan kadın, o anları İHA’ya anlattı 

Karabük’te trafik kazasına maruz kalan engelli sürücü tedavisinin ardından taburcu oldu. Elektrikli aracı kullanılamaz hale gelen kadın, aracı tamir oluncaya kadar tekerlekli sandalye ile ulaşımını sağlayacak. Kaza, geçen 6 Mayıs günü Karabük - Safranbolu karayolu Namal kavşağında kaza meydana geldi. İddiaya göre, yeşil ışık yandıktan sonra kavşaktan karşı şeride geçmeye çalışan Dilek Arı’nın kullandığı elektrikli engelli araca, Safranbolu istikametinden gelen ve kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen Kutay Yenidoğan yönetimindeki 78 SU 036 plakalı otomobil çarptı. Kazada talihsiz kadın şans eseri otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu. MÜZİK DİNLERKEN KAZAYI FARK ETMEDİ Arı, çarpmanın etkisiyle engelli aracından yola fırladı. Bu sırada araç içinde yüksek sesle müzik dinleyen sürücü, engelli kadının kendine çarptığını fark etmeyerek yoluna devam etti. Ambulansa konulan engelli sürücü Arı, daha sonra Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olayın şokunu atlattıktan sonra İHA’ya açıklamalarda bulunan Dilek Arı, kazadan sonra maddi hasara uğrayan aracının tamir edileceği güne kadar tekerlekli sandalye ile ulaşımını sağlayacak. Tekerlekli sandalye ile üye olduğu derneğe giderek vakit geçiren Arı, o anları anlattı. Dilek Arı, kendisinin ışık ihlali yapmadığını ve bu iddiaların tam aksinin yaşandığını belirterek olayı şu ifadelerle anlattı: “Babam rahatsızdı, hastane dönüşü kavşağının oradan çevre yola girerek beklemeye başladım. Bize kırmızı yanıyordu. Sonra ışıklar değişmeye başladı. Safranbolu istikametinden gelen tarafa sarı yandı, bizim tarafımızda yeşil ışık yandığından ben hareket ettim. Kırmızı ışıkta sarı bir aracın bana vurduğunu fark ettim. Sadece diyebildiğim ‘bu nereden çıktı’ oldu. Diğer araçların hepsi duruyordu. Kendi istikametindeki trafik ışıklarını ihlal ederek bana vurdu. Vurduktan sonra basında, araca benim vurduğum yazılıydı. Işık ihlalini yapan ben değilim. Çünkü benim kullandığım elektrikli bir araç. Ben o araca çarpmadım, o araç bana çarptı.” Karabük Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz, sürücülerin yayalara ve engellilere dikkat etmesini, kurallara uymalarını istediğini belirterek, "Birçok engelli arkadaşımız trafik kazası sonucu ya hayatını kaybetmekte veya sakat kalmakta. Kimsenin sakat kalmasını istemeyiz. Biz zaten hayatın zor olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu kadınlar, plastik enjeksiyon operatörlüğü eğitimini tamamladı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda, Samsun’da bayanların endüstride nitelikli alanlarda istihdamını artırmaya yönelik değerli bir eğitim daha muvaffakiyetle tamamlandı. Bu kapsamda 10 bayan iştirakçi, plastik enjeksiyon teknolojilerine dair hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldı.
Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu ve OKA iş birliğinde 2024 yılının son çeyreğinde imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirilen eğitim, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi ve bir plastik şirketi ile iş birliğiyle hayata geçirildi. Şirketin tesislerinde düzenlenen plastik enjeksiyon operatörlüğü eğitim programında, 10 bayan iştirakçi plastik enjeksiyon teknolojilerine dair hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldı. Eğitimler, MB Eğitim Danışmanlık eğitmeni tarafından yürütüldü.
Plastik irtibat ekipmanları ve sulama sistemleri alanında Türkiye’nin öncü üreticileri ortasında yer alan şirketin üretim ortamında gerçekleştirilen bu eğitim, iştirakçilere gerçek makineler ve üretim senaryoları üzerinde uygulama yapma fırsatı sundu. Eğitim sonunda iştirakçilere sertifikaları OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ve şirketin yönetim kurulu lider vekili Filiz Dağdelen Günday tarafından takdim edildi.

"Kadınların endüstride daha fazla yer almasını hedefliyoruz"
Sertifika merasiminde konuşan OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Ajans olarak bayan istihdamını artırma gayesiyle hareket ettiklerini belirterek, "2024 yılının son çeyreğinde kıymetli paydaşlarımızla birlikte Samsun’da bayan istihdamı ve girişimciliğini güçlendirmeye yönelik bir protokol imzaladık. Bu kapsamda POELSAN iş birliğiyle ikinci eğitimimizi hayata geçirdik. CNC torna operatörlüğü eğitiminin akabinde plastik enjeksiyon operatörlüğü ile bayanların mavi yakalı işlerde de daha nitelikli biçimde istihdam edilmesini hedefliyoruz. Ajans olarak bayanların endüstride daha fazla yer alması için dayanaklarımızı sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin