Ramazan Öztürk tarafından
16 Temmuz, 2024 13:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin 500 TL Oldu

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığını 10 bin liradan 12 bin 500  liraya yükseltileceğini açıkladı. Ek emekli zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunulacak. Düzenleme ile 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin 500 liraya tamamlanmış olacak. Zamlı maaşların Ağustos ayında hesaplara yansıyacağı tahmin ediliyor. 3 milyon 700 bin kişi bu zamdan faydalanacak. 6 Aylık enflasyon farkı ardından emekli ve memurların zam oranı belli oldu. Ancak kök maaşı 8 bin 17 TL'nin altında kalan 1.8 milyon emekli halihazırda 10 bin TL almaya devam ediyordu. Kök maaşı 8 bin 17 TL ile 10 bin TL aralığında olanlar ise zam farkından yeterince yararlanamıyordu. Yapılan açıklamada en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltildiği açıklandı. "BÜTÇEYE MALİYETİ 33 MİLYAR 200 MİLYON TL OLACAK" AK Parti Meclis Grubu Başkanı Güler, yapılan zammın bütçe maliyetinin 33 Milyar 200 Milyon TL olduğunu belirten Güler, "Bu düzenlememizin toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayısı içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması halinde Temmuz ve Aralık ayı dönem içerisinde 3,7 milyon kişi etkilenecek. Bütçeye maliyeti 33 milyar 200 milyon TL'dir." dedi. Zammın seyyanen olmadığını ifade eden  Güler, "Bütün emeklilerimize enflasyon doğrultusunda bu zamları yaptık. 10 bin TL'ye nasıl tamamladıysak şimdi de 12 bin 500 TL'ye tamamladık. Yeni bir uygulama inşa etmedik" diye konuştu.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
04 Mayıs, 2025 00:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz, hayvan rehabilitasyon merkezlerini inceledi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eflani ve Safranbolu ilçelerinde yapımı süren Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Eflani’de Kaymakam Ömer Bulut, Belediye Başkanı Hüsnü Akın ve ilgili yetkililerle bir araya gelen Vali Yavuz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Safranbolu’daki incelemelerde ise Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık, projeye ilişkin son durumu paylaştı.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz, sahipsiz hayvanların korunması, tedavisi, kısırlaştırılması ve sağlıklı koşullarda barındırılmasının hem hayvan refahı hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Yavuz, “Yaşam hakkı yalnızca insanlar için değil, tüm canlılar için kutsaldır. Karabük’te sahipsiz can dostlarımız için daha iyi koşullar oluşturmak hepimizin ortak sorumluluğu. Bu kapsamda, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması için gerekli tüm desteği vermeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.