blank
Ramazan Öztürk tarafından
16 Temmuz, 2024 13:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin 500 TL Oldu

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığını 10 bin liradan 12 bin 500  liraya yükseltileceğini açıkladı. Ek emekli zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis’e sunulacak. Düzenleme ile 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin 500 liraya tamamlanmış olacak.

Zamlı maaşların Ağustos ayında hesaplara yansıyacağı tahmin ediliyor. 3 milyon 700 bin kişi bu zamdan faydalanacak.

6 Aylık enflasyon farkı ardından emekli ve memurların zam oranı belli oldu. Ancak kök maaşı 8 bin 17 TL’nin altında kalan 1.8 milyon emekli halihazırda 10 bin TL almaya devam ediyordu. Kök maaşı 8 bin 17 TL ile 10 bin TL aralığında olanlar ise zam farkından yeterince yararlanamıyordu. Yapılan açıklamada en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükseltildiği açıklandı.

“BÜTÇEYE MALİYETİ 33 MİLYAR 200 MİLYON TL OLACAK”

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Güler, yapılan zammın bütçe maliyetinin 33 Milyar 200 Milyon TL olduğunu belirten Güler, “Bu düzenlememizin toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayısı içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması halinde Temmuz ve Aralık ayı dönem içerisinde 3,7 milyon kişi etkilenecek. Bütçeye maliyeti 33 milyar 200 milyon TL’dir.” dedi.

Zammın seyyanen olmadığını ifade eden  Güler, “Bütün emeklilerimize enflasyon doğrultusunda bu zamları yaptık. 10 bin TL’ye nasıl tamamladıysak şimdi de 12 bin 500 TL’ye tamamladık. Yeni bir uygulama inşa etmedik” diye konuştu.

 

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Özgür Özel, otel yangınında yaralananları hastanede ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Kartalkaya’daki otelde yangınında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ve bekleyen yakınlarını ziyaret etti. Özel, ziyaretinin akabinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Öncelikle üniversitemizin rektörü, başhekimi, vali yardımcımız, sıhhat müdürümüz bizleri burada konuk ettiler, bizlere eşlik ettiler. Her birine teşekkür ederiz. İçeride vatandaşlarımız hastanede kendilerine gösterilen ilgiden mutlular. Ağır bakımda olan 1 hastamız hariç, tüm hastalarımızı ziyaret ettik. Çok ilgi cazip insan öyküleri, kurtuluş öyküleri var evlat sevgisine dair, aile olmaya dair. Eşini ve iki çocuğunu kaybetmiş kurtulan bir babanın hisleri da çok farklı, bütün çocuklarını çarşafla aşağı indirebilmiş bir babanın da” dedi.

“Üzerimize ne düşüyorsa yapmak zorundayız”

Özel, bu türlü makûs olayların bir daha yaşanmaması için herkese düşen sorumluluklar olduğunu tabir ederek, “Otelin önünde de söyledim. Üzerimize ne düşüyorsa yapmak zorundayız. Türkiye artık tuhaf vefatlar, yok yere vefatlar ülkesi olmaktan kurtulmak zorunda. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum, hayatını kurtaranlara da acil şifalar diliyorum. Bir daha bu türlü günlerin yaşanmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Çocuklar pek iyiydi”

Özgür Özel, yaralıların sıhhat durumlarına ait ise, “Sayın başhekimimiz daha ayrıntılı açıklama yapacaktır lakin genelde sıhhat durumlarının güzele gittiği söylendi. Çocuklar pek uygundu. Ağır bakımda olan 1 hastamız var. Genelde ziyaret ettiklerimizin durumları düzgüne gidiyor fakat ameliyat olacak olanlar var, kırıkları olanlar var, tedavileri sürenler var. Yaralılar ortasında 12-14 tane çocuk gördük ancak sayıları hastaneden almak daha hakikat olacaktır” formunda konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.