Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2022 13:43 tarihinde yayınlandı
0

Emekliler İntibak İstiyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Celal Bulut, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’e bir ziyaret gerçekleştirerek, emeklilerin başta intibak olmak üzere,  diğer  sorunlarını anlatarak destek istedi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’ü ziyaret etti. Dernek yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette Başkan Bulut, emeklilerin başta intibak düzenlemesi olmak üzere diğer sorunlarını iletti.

Ziyarette, AK Parti hükümetleri döneminde emeklilere yönelik yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ele alınarak emeklilerin istek, talep ve önerileri istişare edildi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi Başkanı Celal Bulut, AK Parti İl Başkanı İsmail  Altınöz’e misafirperverliklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

“TALEPLERİMİZİ İLETTİK”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Emekliler Derneği Şube Başkanı Celal Bulut, “Emekliler Derneği Karabük Şube Yönetimi olarak AK Parti İl Başkanı sayın  Av. İsmail Altınöz’ü makamında ziyaret ettik. Emeklilerin talepleri olan (2000 sonrası intibakın yapılmasını, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkmasını, ek ödeme oranlarının yükseltilmesini, katkı paylarının kalkmasını, sendikal hak verilmesini, aylık bağlama oranlarının %70 olmasını, seyyanen zam verilmesini, bayram ikramiyesinin arttırılmasını) içeren taleplerimizi kitap haline getirerek, Sayın Başkanımıza ilettik. Başkanımız sağ olsun bu taleplerimizi önümüzdeki günlerde Ankara’da yapılacak olan İl Başkanları toplantısında gündeme getireceğini söyledi” dedi.

“MECLİSTE GRUBU BULUNAN DİĞER PARTİLERİ DE ZİYARET EDECEĞİZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM)  grubu bulunan, MHP, CHP ve İYİ Parti’yi de ziyaret edeceklerini belirten Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Celal Bulut, “İYİ Parti’yi ziyaret ettik, onlara da sorunları içeren kitapçığımızı takdim ettik. Ayrıca, MHP ve CHP’yi de ziyaret ederek, Sorunlarımızı içeren kitapçığı onlara da takdim edeceğiz ve destek isteyeceğiz. Emeklilerimizin bu konudaki sorunlarını çözmek için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. Diğer yandan yine emeklilerimizin sorunlarını içeren bir afiş hazırlattık, bunları da otobüs durakları başta olmak üzere meydanlara ve şehrin muhtelif yerlerine asarak, kamuoyunu da bilgilendiriyoruz” diye konuştu. (Nurettin Acar)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
beunda gelecegin eczacilari beyaz onluk giydi i4s2DV2u
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’da geleceğin eczacıları beyaz önlük giydi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) düzenlenen “2025-2026 Akademik Yılı Eczacılık Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni”, duygu dolu anlara sahne oldu. Geleceğin eczacı adayları beyaz önlüklerini giyerek sağlık alanındaki kutsal görevlerine ilk adımlarını atarken, programda öğrencilerin heyecanı ve ailelerin gururu salona yansıdı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ecz. Esra Geyikli, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı.

Genç eczacı adaylarının gurur günü

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, öğrencilerin beyaz önlük giyme heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, eczacılık mesleğinin insan sağlığı açısından taşıdığı büyük sorumluluğa dikkat çekti. Öğrencilerin uzun ve emek dolu bir eğitim sürecine adım attığını belirten Prof. Dr. Safi Öz, geleceğin eczacılarını tebrik ederek onların meslek hayatlarında bilimsel etik, vicdan ve insan sevgisini daima rehber edinmeleri gerektiğini vurguladı. Konuşmasının sonunda Eczacılık Fakültesine ve üniversiteye sunduğu desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Safi Öz, öğrencilerin nitelikli bireyler olarak yetişmesi adına sürdürülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Özölçer, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlayarak öğrencilerin hayatlarında unutamayacakları anlamlı bir güne şahitlik ettiklerini ifade edip şu sözleri dile getirdi:

“Sözlerimin hemen başında; insan sağlığının korunması ve toplum sağlığının güçlendirilmesi adına büyük bir özveriyle görev yapan tüm eczacılarımızın ve eczacı adayı öğrencilerimizin 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum. Öğrencilerimizin beyaz önlüklerini giydikleri bu mutlu günde sizlerle bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Şunu özellikle belirtmek isterim ki bugün burada, öğrencilerimizin bu kutlu anına bizatihi şahitlik etmekten kıvanç duyuyorum. Böylesine anlamlı bir törende geleceğin eczacıları olacak öğrencilerimizin meslek aşkının ve aziz milletimize hizmet etme yolculuğunun ilk adımına birlikte tanıklık ediyoruz. Kıymetli öğrencilerimizin giydiği beyaz önlükler; sorumluluğun, merhametin ve insanlığa hizmet aşkının simgesidir. Çalışırken beyaz önlüklerinde oluşacak her bir leke; alın terlerinin, emeklerinin ve onurunun nişanesi olacaktır. Sözlerime son verirken; öğrencilerimize beyaz önlüklerini giyerek adım attıkları bu kutlu yolda üstün başarılar diliyorum.”

Beyaz önlükler alkışlarla giydirildi

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen beyaz önlük giyme töreninde öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Rektör Özölçer ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Ailelerin gurur ve mutluluğunun salona yansıdığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler, beyaz önlüklerini giydikleri anı uzun süre alkışlarla kutlarken, tören toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle devam etti.

Öğrenci çalışmaları büyük beğeni topladı

Beyaz önlük giyme töreninin ardından gerçekleştirilen “II. Mezuniyet Adım Adım Öğrenci Çalıştayı” kapsamında fuaye alanında Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı çalışmalar sergilendi. Öğrenci topluluklarının açtığı stantlar da katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuaye alanını ziyaret eden Rektör Özölçer, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin bilimsel ve sosyal alandaki çalışmalarını takdir eden Rektör Özölçer, gençlerin ortaya koyduğu üretkenliğin ve akademik vizyonun üniversitenin geleceği adına büyük umut verdiğini ifade etti.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen program, öğrencilerin sergilediği çalışmaların incelenmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin