Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Elimden Tutar Mısın? Proje Ekibi, SFC Entegreyi Ziyaret Etti

Kastamonu Yayın: 26.06.2014 07:23
Yazar:

KASTAMONU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğretmenlerinin hazırladığı ‘Elimden Tutar mısın?’ projesinin tanıtım faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Proje Koordinatörü Mustafa Alibaş nezaretinde proje ekibi, SFC Entegre Orman Ürünlerini ziyaret ederek projeye destek istedi. Proje Koordinatörü Mustafa Alibaş, ziyarette SFC Entegre Orman Ürünleri Fabrika Müdürü Bilal Karakaya ile görüşerek proje hakkında bilgiler verdi. Projede görev alan Necmi Özbay, SFC Entegre Orman Ürünleri fabrikasının projeye ilk başladığından itibaren verdikleri destekten dolayı da ayrıca teşekkür etti. Projenin ilk aşamasında “Özel sektör destekli nitelikli öğrencileri nasıl yetiştirebiliriz?” ve “Karşılıksız burs destekli staj eğitimi nasıl yaptırabiliriz?” konusunun yaklaşık 30 öğrenci için destek bulduğunu belirterek, “3 yıllık süreçte 90 öğrenciye destek sağlayacağız. Çalışmalarımız büyüyerek devam ediyor. Hedefimiz Mobilya bölümüne gelen bütün öğrencilere karşılıksız burs temin etmek. Bu konuda proje ekibine ve projelerine özel iliği ve destek sağlayan, İlimizin gururu ve sektörünün öncüsü SFC Entegre Fabrikasına teşekkür ediyoruz” dedi. ‘Elimden Tutar mısın?’ projesinin bir sonraki aşamasının ise, restorasyon konusunda akademik ve akredite olmuş bir kurs açma çalışması olduğunu anlatan Özbay, “1 Eylül’de kursu açmayı planlıyoruz. Kastamonu konakları markasını, Türkiye ve Dünya gündemine taşımayı hedefliyoruz. 3 aşamada ise, Ahşap Müzesi kurulması için görüşme ve çalışmalarımız sürüyor. 4. Ahşap Fuarında, Ahşap Müzemizin açılışını da yapmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. SFC Entegre Orman Ürünleri Fabrika Müdürü Bilal Karakaya ise, kendilerinin bu projenin her aşamasında yer almak istediklerini belirterek, “SFC Entegre Fabrikasının imkan ve olanaklarını ‘Ahşapta Marka Şehir’ olmak için yapılan Elimden Tutar mısın? projesine sunacağız. SFC Entegre, olarak sektörde kazandıkları bilgi, birikim ve tecrübelerimizi projenin her aşamasında vermeye ve katkı sunmaya hazırız. Bu projenin Mesleki eğitimde örnek model olarak hayata geçirilebilecek. Ancak böyle projelerle, devletin tek başına değil, özel sektörün de desteğini alarak birlikte “Gençlerimizin Elinden Tutarak” mesleki eğitimde yeniden bir çıkış yolu bulunabilir” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Yayın: 04.05.2024 13:15
KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.