Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
10 Haziran, 2025 19:36 tarihinde yayınlandı
0

Türk Kızılay’dan 157. Kuruluş Yıldönümü mesajı

Türkiye’nin köklü insani yardım kuruluşlarından Türk Kızılay, 157’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

11 Haziran 1868 tarihinde “Vatana Muhabbet Yaralılara Muavenet” ilkesiyle Hilal-i Ahmer adıyla kurulan Kızılay, savaş ve afetlerde yürüttüğü özverili çalışmalarla yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da saygın yardım kuruluşlarından biri haline geldi.

Kızılay yetkilileri, kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptıkları açıklamada, kurumun yalnızca 157 yıllık bir geçmişe değil, Peygamber Efendimiz’in de yer aldığı “Hılfü’l-Fudûl (Erdemliler Topluluğu)” geleneğine dayanan bir misyonu taşıdığına inandıklarını ifade etti.

Yapılan açıklamada, “Kızılay, Kızılay Yatırım’ın faaliyet gelirleri ve bağışçılarımızın destekleriyle, başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkede, afet ve savaş gibi olağanüstü durumlarda mağdur ve mazlumların yardımına koşmaktadır. Yardımlarını dil, din, ırk ayrımı gözetmeden ulaştıran Kızılay, uluslararası düzeyde akredite edilmiş bir insani yardım kuruluşudur” denildi.

Kurumun, Türkiye Cumhuriyeti adına ulusal düzeyde tek yasal kan tedarikçisi olduğu hatırlatılan açıklamada, Kan Bağış Hizmetleri’nin kesintisiz sürdürüldüğü vurgulandı.

Kızılay’ın gücünü milletin dayanışma ruhundan, gönüllülerin özverisinden ve çalışanların adanmışlığından aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bugün bu köklü çınarın çatısı altında yürütülen her faaliyet, bir hayatı kurtarmaya, bir umudu yeşertmeye ve bir yarayı sarmaya yöneliktir” ifadelerine yer verildi.

Kuruluşun bu anlamlı günü vesilesiyle, Kızılay’ın kurucuları rahmet ve minnetle anıldı; gönüllüler, çalışanlar ve destekçilere teşekkür edildi.

Açıklama, “Kızılay, dün olduğu gibi bugün ve yarın da ‘Kötülüğü azaltamıyorsan iyiliği çoğalt ki iyilik kötülüğe galebe çalsın’ inancıyla insanlığın yanında olmaya devam edecektir” ifadeleriyle son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
aaa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:47 tarihinde yayınlandı
0

BAKAB, Batı Karadeniz Turizm Birliği adını aldı

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) Olağan Meclis Toplantısı, Karabük’te gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla birliğin ismi, bölgenin turizm potansiyelini uluslararası ölçekte daha güçlü tanıtmak amacıyla “Batı Karadeniz Turizm Birliği” olarak değiştirildi.

Karabük Havuzlu Bahçe’de düzenlenen toplantıya Karabük Valisi Oktay Çağatay, Birlik Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile birliğe üye il ve ilçelerin belediye başkanları ve temsilcileri katıldı.

“TURİZM ANLAYIŞI DÖNÜŞÜM İÇİNDE”

Toplantıda konuşan Vali Oktay Çağatay, dünya genelinde turizm anlayışının önemli bir dönüşüm içerisinde olduğuna dikkat çekti. Turizmin artık yalnızca deniz, kum ve güneş odaklı olmadığını belirten Çağatay, ziyaretçilerin doğa, kültür ve sağlıklı yaşam eksenli deneyimlere yöneldiğini ifade etti.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin bu anlamda güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Çağatay, “Bölge olarak doğa, kültür ve tarih açısından önemli bir potansiyel barındırıyoruz. Öncelikli hedefimiz, sahip olduğumuz bu zenginliği en verimli şekilde değerlendirmek olmalıdır” dedi.

“ORTAK HAREKET ETMELİYİZ”

Turizmde başarı için ortak hareket etmenin önemine değinen Vali Oktay Çağatay, “Tüm il ve ilçelerimizi bir bütün olarak görmeli, hepimiz aynı amaç doğrultusunda turizm sektöründe güçlerimizi birleştirmeliyiz. Valilik olarak bizler, bu yolda her zaman yanınızdayız ve destekçiniziz. Alınan kararların bölgemiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyor, emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin