Karabük Postası tarafından
10 Temmuz, 2023 11:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

El Salvador Başkanı Bukele, anayasa yasağına rağmen yeniden aday gösterildi

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 2024 yılında yapılacak Devlet Başkanlığı seçiminde aday gösterildi.

Orta Amerika ülkesi El Salvador’da gelecek yıl yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerinde adaylar belli olmaya başladı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, partisi Nuevas Ideas tarafından aday gösterildi. Anayasanın bir liderin arka arkaya iki dönem başkanlık yapmasına izin vermemesine rağmen aday gösterilen Bukele ve yardımcısı Felix Ulloa’nın Yüksek Seçim Jürisi’ne resmi başvurularını yapmaları gerekiyor. Seçim 4 Şubat’ta El Salvadorlular, 4 Şubat 2024 tarihinde sandık başına giderek, ülkeyi yönetecek yeni liderlerini belirleyecek. İlk kez 2019’da seçildi İlk kez 2019 yılında göreve seçilen Bukele’nin, Nuevas Ideas kontrolündeki kongre üyeleri tarafından atanan ülkenin en yüksek mahkemesinin 2021 yılında aldığı karar ile ikinci kez aday olabilmesinin önü açılmıştı. Mahkemenin bu kararı eleştiri oklarının hedefi olmuştu. 41 yaşındaki Devlet Başkanı, 2019 yılında oyların yüzde 53’ünü alarak 1984 yılından bu yana Ulusal Cumhuriyetçi İttifak (ARENA) ve Farabundo Marti Ulusal Özgürlük Cephesi (FMLN) dışındaki bir siyasi partiden seçilen ilk isim olmuştu. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.