Çorum’un Alaca ilçesinde ilaç almak için gittiği eczanede kötüleşerek düşen yaşlı adam hayatını kaybetti.
Olay, Alaca ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Sebahattin Demirhan (66) ilaç almak için ilçedeki bir eczaneye gitti. Eczanede kötüleşen Demirhan yere yığıldı. Başını yere çarpan Demirhan’ı fark eden eczane işçisi durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları, Demirhan’ı hayata döndürmek için dakikalarca kalp masajı yaptı. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılan Demirhan hayatını kaybetti. Demirhan’ın cenazesi, daha sonra Çorum Erol Üçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kesin vefat sebebi otopsi incelemesinde belirlenecek olan Demirhan’ın cenazesinin Alaca ilçesine bağlı İsmail köyünde toprağa verileceği öğrenildi.
Öte yandan, o anlar ise eczanenin güvenlik kamerasına yansıdı. Manzaralarda, yere düşen vatandaşa birinci müdahaleyi eczane işçilerinin yaptığı görülüyor. Daha sonra eczaneye gelen sıhhat çalışanları dakikalarca kalp masajı yapıyor. Yaşlı adam daha sonra sedyeyle ambulansa taşınıyor.


Eczanede yere yığıldı, sağlık çalışanları hayata döndürebilmek için dakikalarca ter döktü
Ordu’da sel ve heyelan
Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.
İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.
Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.
Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

