Düzce’nin STK’ları, kentin gelişmesi için bir araya geldi
Düzce ve çevre illerin sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek federasyonlaşma yolunda ilk adımı attı.
Düzce Erzurumlular Derneği’nde bir araya gelen STK’ların başkan ve başkan yardımcılarını bir araya getiren organizasyona Düzceli Anneler Derneği ile Düzce Aşiyan Eğitim ve Kültür Derneği öncülük etti. Kahvaltı programına Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, Düzceli Dernekler Federasyon Başkanı Faruk Çakmak’ın yanı sıra Düzce’de bulunan, şehir dışında kurulan Düzce derneklerinin başkan, başkan yardımcıları katıldı.
Kahvaltı sonrası derneklerini tanıtan başkanlarını ardından söz alan Düzceli Dernekler Federasyon Başkanı Faruk Çakmak; “Birliktelikten kuvvet doğar. Biz Düzce’nin gelişmesi ve kalkınması için çalışan dernekler olarak bir arada olmalıyız. Ayrıştıkça gücümüzü kaybederiz. Bütün derneklerimizi federasyonumuz çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Federasyonumuza gelen birçok STK oldu ancak istiyoruz ki bütün STK’lar bir çatı altında toplanalım. Burada ilimiz için bir şeyler yapalım. Bunun için bütün STK’larımız davet ediyorum” dedi.
Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (İHA)
Karabük’te Huzur ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Karabük'te huzur ve güven ortamının korunması amacıyla emniyet ve jandarma sorumluluk bölgelerinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarının ele alındığı Genişletilmiş Güvenlik Değerlendirme Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, İl Jandarma Komutan Vekili Kadir Kalaycı ile kolluk birimlerinin amir ve müdürleri katıldı.
Vali Mustafa Yavuz toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Karabük’ün huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması adına tüm birimlerimizle dün olduğu gibi bugün de yarın da işbirliği içerisinde var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
Vali Yavuz, 6 ilçe ve 1 beldede yaşayan yaklaşık 250 bin vatandaşın huzur ve güvenliği için 24 saat esasına göre çalışıldığını vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği bizlere emanettir. İnşallah yarınımız bugünümüzden daha iyi olur. İnandığımız zaman belirlediğimiz hedeflere ulaşmamız kolaylaşır, bizler sizlere güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yılbaşı tedbirleri kapsamında asayiş uygulamalarının, özellikle sahte alkol denetimlerinin artırılacağını belirten Vali Yavuz, kış mevsiminin etkilerini gösterdiği bugünlerde Kemikli Rampası ve Ahmetusta Geçidi başta olmak üzere ağır tonajlı araç denetimlerinin, okul servis kontrollerinin ve kış lastiği denetimlerinin aksatılmadan sürdürüleceğini kaydetti.
Aranan şahıslar ve faili meçhul olaylara ilişkin çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Vali Yavuz, il genelinde yürütülen trafik tabelalarının sadeleştirilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldığını ve 31 Aralık öncesinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Uyuşturucu ile mücadeleye özel bir parantez açan Vali Yavuz, “Bu kentin hiçbir gencinin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.” diyerek yılbaşı yaklaşırken sahadaki faaliyetlere hız verileceğini belirtti. Kurumlar ve hayırsever iş insanlarının katkılarıyla İçişleri Bakanlığı tarafından alınan 48 yeni aracın Karabük'e tahsis edildiğini, bu araçların kolluk birimlerinin gücüne güç kattığını ifade eden Vali Yavuz; kaçakçılık, organize ve mali suçlarla mücadelede çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü, “Hiç kimsenin vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya izin verilmeyeceğini vurguladı.