Düzce Belediyesi tarafından kısa müddet evvel Cedidiye Meydan Projesi kapsamında boşaltılarak yıkımına başlanan belediye binasında yangın çıktı.
Düzce Belediyesi tarafından kısa müddet evvel Cedidiye Meydan Projesi kapsamında belediye binasının yıkımına karar verilmişti. Karar sonrası boşaltılan binada yıkım işi özel bir firmaya verilmişti. Bina içinde yıkım çalışması yapan takımlar demir aksamı keserken spral taşından çıkan kıvılcımların köpükleri tutuşturması sonucu küçük çaplı yangın çıktı. Yıkım için etraf güvenliği alınan paravanların gerisinde çıkan yangını gören vatandaşlar, çabucak durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları olay yerine gelerek, alevlere müdahale etti. Kısa müddette alevler denetim altına alınarak söndürüldü.
Düzce Belediyesi tarafından olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Cedidiye Mahallesi’nde bulunan eski belediye binasının mekanik aksamlarının söküm süreci devam ederken bina yıkımını üstlenen firma tarafından yer katında spiral taşı ile çalışma yapılmıştır. Bu sırada dış cephede yalıtım maksatlı bulunan köpük hususta küçük çaplı bir yangın meydana gelmiştir. Yangın, yıkımın yapıldığı güvenlik şeridi içerisinde meydana gelmiştir. İtfaiye grubunun süratli müdahalesiyle kısa müddette denetim altına alınmıştır” tabirlerine yer verildi.


Düzce’de yıkım çalışması süren belediye binasında yangın
KARDEMİR’DEN BEYAZ YAKA PERSONEL ALIMI
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), farklı mühendislik branşları ile uzman ve uzman yardımcısı kadrolarında görevlendirilmek üzere beyaz yaka personel alımı yapacağını duyurdu.
Türkiye’nin ilk entegre demir çelik fabrikası olan KARDEMİR tarafından yapılan açıklamada, bilişim, mühendislik, insan kaynakları, finans, hukuk ve lojistik başta olmak üzere birçok alanda yeni istihdam sağlanacağı belirtildi.
BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI
Şirket tarafından yayımlanan ilana göre adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması ve belirli suçlardan hüküm giymemiş olması gerekiyor. Ayrıca başvuru yapacak adayların 3 Haziran 2026 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları şartı aranıyor.
Erkek adaylar için askerlik hizmetiyle ilişiğinin bulunmaması tercih sebebi olarak belirtilirken, adayların çok tehlikeli iş sınıfında çalışmasına engel teşkil edecek herhangi bir bedensel veya ruhsal rahatsızlığının bulunmaması gerektiği ifade edildi.
ÇOK SAYIDA POZİSYONDA İSTİHDAM SAĞLANACAK
KARDEMİR’in personel alımı gerçekleştireceği kadrolar arasında Veritabanı Yönetim Sistemi Mühendisi, Veri Yönetimi ve İş Zekası Mühendisi, Üretim Yönetim Sistemleri Mühendisi, Uzman Sistemler Mühendisi, ERP Mühendisi, Çevre Mühendisi, Elektrik-Elektronik/Otomasyon Mühendisi, Üretim Mühendisi, Makine Mühendisi, Kimya Mühendisi, Metalürji ve Malzeme Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Tasarım Mühendisi, Lojistik Uzmanı, Satınalma Uzmanı, İnsan Kaynakları Uzmanı, Finansman Uzmanı, Muhasebe Uzmanı, Bütçe Planlama Uzmanı, İhracat Uzmanı, Satış Uzmanı, Avukat, Tıbbi Laborant ve Laborant gibi birçok pozisyon bulunuyor.
BAŞVURULAR 19 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK
Beyaz yaka personel alımına ilişkin başvurular, KARDEMİR’in resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların başvurularını 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekiyor.
Öğrenim bölümü uygun olan adaylar birden fazla pozisyona başvuru yapabilecek.
SINAV VE MÜLAKAT SÜRECİ UYGULANACAK
Başvuruların ardından şartları sağlayan adaylar evrak kontrolünden geçirilecek. Uygun bulunan adaylar genel yetenek, genel kültür, İngilizce ve alan sınavlarına tabi tutulacak.
Sınav sonuçlarına göre oluşturulacak başarı sıralaması doğrultusunda adaylar mülakata çağrılacak ve ihtiyaç duyulan kadro sayısı kadar personel istihdam edilecek.
Karabük’ün en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan KARDEMİR’in açtığı yeni istihdam fırsatının, özellikle genç mühendisler ve kariyerini sanayi sektöründe şekillendirmek isteyen adaylar tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.


