Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
0

Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rümeysa ABD’ye Gitti

Karabük’te yaşayan ve 5 kez Guinness Dünya Rekortmeni olan 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Rumeysa Gelgi, THY’nin bilet konusundaki çıkardığı sorunun çözülmesinin ardından ABD’ye gitti. İlk kez uçağa binen Gelgi, 13 saat sürecek olan yolcuğunu sedye ile yapacak.
Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 5 kez Guinness Dünya Rekortmeni olan Rumeysa Gelgi’ye ABD’ye yapacağı ziyarette zorluklar çıkaran Türk Hava Yolları (THY), İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından konunun gündeme taşınması üzerine özür dileyerek, hatasından dönmüştü. THY, dünyanın en uzun boylu kadını unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Weaver Sendromlu Rumeysa Gelgi’yi bütün masraflarını karşılayarak ABD’ye gönderdi.
KARABÜK’TEN İSTANBUL’A ARAÇLA GETİRİLDİ
Karabük’ten annesi Safiye Gelgi ile birlikte araçla İstanbul Havalimanı’na gelen Rumeysa, bilet ve bagaj işlemlerini tamamladıktan sonra uçağa bindi. Dünyanın en uzun boylu kadını unvanını elinde bulunduran Rumeysa, havalimanında yolcuların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.
Boyu ve rahatsızlıkları nedeniyle sedye ve refakatçi yardımıyla seyahat etme zorunluluğu olan Gelgi, ABD’ye gitmek üzere bugün İstanbul Havalimanı’na geldi. Gelgi, hayatında ilk defa bindiği uçakta 13 saat sürecek olan ABD yolculuğunu sedye ile yapacak.
“İLK KEZ UÇAĞA BİNİYORUM”
Hayatı boyunca ilk kez uçağa binmenin heyecanı içerisinde olduğunu ifade eden Rumeysa Gelgi, çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Bu benim ilk uçak yolcuğum hem de ilk yurt dışına çıkışım olacak” dedi. ABD’ye yapacağı ziyaret hakkında basın mensuplarına bilgi veren Gelgi, “Şu anlık planım bir kaç ay ABD’de kalacağım. ABD’ye birkaç amaç için gidiyorum. İlk olarak ziyaret, aynı zamanda mesleki kariyerimi ilerletmek ve orada bulunduğum süre içerisinde Guinness World Records ile çok güzel bir iş birliğimiz olacak” şeklinde konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
geceyi aydinlatan simsekler gorsel solen sundu mOL29AFA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu

Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.

Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.

Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin