Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rümeysa ABD’ye Gitti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rümeysa ABD’ye Gitti

Karabük’te yaşayan ve 5 kez Guinness Dünya Rekortmeni olan 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Rumeysa Gelgi, THY’nin bilet konusundaki çıkardığı sorunun çözülmesinin ardından ABD’ye gitti. İlk kez uçağa binen Gelgi, 13 saat sürecek olan yolcuğunu sedye ile yapacak.
Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 5 kez Guinness Dünya Rekortmeni olan Rumeysa Gelgi’ye ABD’ye yapacağı ziyarette zorluklar çıkaran Türk Hava Yolları (THY), İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından konunun gündeme taşınması üzerine özür dileyerek, hatasından dönmüştü. THY, dünyanın en uzun boylu kadını unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Weaver Sendromlu Rumeysa Gelgi’yi bütün masraflarını karşılayarak ABD’ye gönderdi.
KARABÜK’TEN İSTANBUL’A ARAÇLA GETİRİLDİ
Karabük’ten annesi Safiye Gelgi ile birlikte araçla İstanbul Havalimanı’na gelen Rumeysa, bilet ve bagaj işlemlerini tamamladıktan sonra uçağa bindi. Dünyanın en uzun boylu kadını unvanını elinde bulunduran Rumeysa, havalimanında yolcuların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.
Boyu ve rahatsızlıkları nedeniyle sedye ve refakatçi yardımıyla seyahat etme zorunluluğu olan Gelgi, ABD’ye gitmek üzere bugün İstanbul Havalimanı’na geldi. Gelgi, hayatında ilk defa bindiği uçakta 13 saat sürecek olan ABD yolculuğunu sedye ile yapacak.
“İLK KEZ UÇAĞA BİNİYORUM”
Hayatı boyunca ilk kez uçağa binmenin heyecanı içerisinde olduğunu ifade eden Rumeysa Gelgi, çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Bu benim ilk uçak yolcuğum hem de ilk yurt dışına çıkışım olacak” dedi. ABD’ye yapacağı ziyaret hakkında basın mensuplarına bilgi veren Gelgi, “Şu anlık planım bir kaç ay ABD’de kalacağım. ABD’ye birkaç amaç için gidiyorum. İlk olarak ziyaret, aynı zamanda mesleki kariyerimi ilerletmek ve orada bulunduğum süre içerisinde Guinness World Records ile çok güzel bir iş birliğimiz olacak” şeklinde konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin