ZONGULDAK Herkes İçin Spor Zonguldak İl Temsilciği tarafından Göldağı Tabiat Parkı’na doğa yürüyüşü düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu doğa yürüyüşünü her hafta farklı parkurlarda gerçekleştirdiklerini ifade eden Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal, “ Zonguldak’ın dördüncü, ülkenin 190. tabiat parkı olan Göldağı Tabiat Parkı Ereğli sınırları içerisinde yer alıyor ve Dana ağzı mevkisi olarak ilan edildi. Tepeören Köyü yakınlarındaki 57 hektarlık alanla birlikte tabiat parkına doğru güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Her geçen hafta doğa yürüyüşlerimize olan talep artıyor. Doğa severleri yürüyüşlerimize bekliyoruz” dedi.


Doğaseverler Göldağı’nı keşfetti
Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.


